21 February, 2003

Mark Romanek – Video Director

Te vinden onder: Uncategorized — @ 2:06

Johnny Cash - Hurt ( Nine Inch Nails)Mark Romanek is een director van verscheidene awardwinning music videos, en twee van zijn clips zijn opgenomen in de permanente collectie van het New Yorkse Museum voor Moderne Kunst.
Romanek heeft onder meer gewerkt voor en met fiona apple, beck, david bowie, johnny cash, eels, macy gray, janet jackson, michael jackson, mick jagger, lenny kravitz, madonna, nine inch nails, no doubt, iggy pop, red hot chili peppers, r.e.m., keith richards, en sonic youth (oef), en mag dus best wel een ouwe rot in het vak genoemd worden. In 1997 kreeg hij van MTV een award voor het belang van zijn bedrage voor het medium.
Een heel pak van zijn videoclips zijn terug te vinden op zijn site. Ga zeker eens kijken naar de (32Mb grote) video van ouwe knar Johnny Cash die op schitterende en onevenaarbare wijze het nummer Hurt van Nine Inch Nails aanpakt. Hij brengt het zo griezelig persoonlijk dat het nummer voor bijna niemand anders geschreven kan zijn dan voor hem.
Slechts een woord heb ik er voor: kiekenvel.


reactie (1)


1 reactie »

  1.   Reactie van Sir Psycho , op 21 February, 2003 @ 10:12

    Vergeet zeker zijn film One Hour Photo niet (die ik jammergenoeg nog niet heb gezien maar die binnenkort op DVD uitkomt)

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress