13 July, 2005

Marketing en Consumer Generated Media

Te vinden onder: Uncategorized — @ 23:21

Naar het schijnt zijn de marketingjongens en -meisjes heden ten dage het noorden kwijt en de wanhoop nabij. Want in deze tijden waar het voor consumenten een koud kunstje is om via het net (lees blogs) een merk te roemen of te kraken, zijn de marketeers de controle over de impact van hun eigen campagnes verloren. En in een poging om een nieuwe koers uit te stippelen door op zijn minst te begrijpen hoe ze moeten omgaan met een nooit eerder zo mondig en zelfstandig geziene consument, organiseerden de mensen van Ogilvy een ‘blogstorm’ met als thema: hoe moeten marketeers en merken omgaan met blogs? De motivatie van het gebeuren werd zo omschreven: als agentschap willen we de unieke cultuur en de kracht van deze nieuwe consumenten-stem beter leter kennen en begrijpen. Daarom zullen we op een informele manier een aantal actieve leden van de bloggende Nederlandstalige community samenbrengen om gedachten uit te wisselen en ervaringen te delen rond dit (sic) topic.
Aldus geschiedde gisteren in hun kantoren hartje Brussel. De presentatie en moderatie was in de professionele handen van Marco Derksen.
Het werd een levendig debat, en er zijn waarlijk een hoop dingen gezegd die op iets sloegen. Maar uiteindelijk denk ik dat onze gastheren uit een hele dag blogstormen slechts het volgende hoeven te onthouden: behandel uw consument als uw gelijke. Hun macht was nooit zo groot en hun stem droeg nog nooit zo ver. Geef hem het respect dat hij verdient, op hun weblogs en in jullie campagnes. Communiceer! Start fake- corporate- advertising weblogs op zoveel jullie willen maar wees eerlijk.
De consument is volwassen geworden en weet wat hij wil.

Links over deze toch wel geslaagde onderneming:
introductiepresentatie van Franky
Presentatie van Marco (pdf)
Hoe moeten marketeers en merken omgaan met blogs ?
Hans on experience: Blogstorm eerste indruk
Hans on experience: Presentatie Blogstorm: CGM
Maarten Schenk nabeschouwing
technorati: blogstorm
Flickr: blogstorm


reacties (2)


2 reacties, »

  1.   Reactie van Hans on Experience , op 14 July, 2005 @ 8:23

    Het was goed je weer te ontmoeten. Bovenstaand is een prima en kernachtige samenvatting van de dag. Mooi gezegd.

  2.   Trackback van blogstorm , op 19 September, 2005 @ 12:35

    Samenvatting in een document gegooid
    Eindelijk zijn we ertoe gekomen om het verloop van onze 1ste Blogstorm en de grote lijnen van het debat samen te vatten in een document (pdf). Ik wil langs deze weg ook alle deelnemers bedanken voor hun medewerking en de

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress