19 December, 2007

Music for life, en honger als stunt.

Te vinden onder: Uncategorized — @ 15:13

Vinden jullie dat er nu ook nie over?
Omdat water nodig is, hongeren drie presentatoren van Studio Brussel zichzelf in een ‘glazen huis’ zes dagen lang uit voor al wie het maar wil zien. Ze zullen niets eten, en enkel overleven op ‘sapkes’. Wat daar de zin van is kan ik niet goed vatten, want na die zes dagen is hun ‘lijdensweg’ voorbij en zijn ze juist op tijd om tijdens de feestdagen lekker met hun benen onder de vreettafel bij te schuiven terwijl die miljoenen andere mensen, die écht geen eten of drinken hebben, geen uitzicht op beterschap hebben laat staan dat die aan de hongerstunt van Stubru iets gaan hebben. Honger is niet iets om mee te lachen, en om dan te zeggen: ‘nu gaan wij ook eens efkes nie eten zodat we weten hoe een lege maag aanvoelt, maar van zodra het te ongezond begint te worden houden we ermee op’ is van een heel laag niveau.
Soit. Geen kwaad woord over een actie die geld opbrengt voor het goede doel. Geen kwaad over de andere acties die ondertussen ook gebeuren onder de noemer van Music for life. Maar wat die drie ‘helden’ in dat glazen huis betreft: jullie zijn heel dapper, zeker als je een medisch begeleidingsteam achter je staan hebt en op voorhand weet dat het maar voor zes dagen is.

Volg Peter, Tomas en Siska de komende zes dagen live in het glazen huis.

Update: (15. uur en een klets) ze beginnen nu al te zagen over hun ‘sapkes’, en ze zitten amper zes uur in hun kot. Waarmee aangetoont wordt hoe betrokken de euh, de betrokkenen wel zijn. (z’ebben nu al honger)
Update 2 (16.uur en nog een klets): ik ben niet de enige die er zo over denkt.


reacties (4)


4 reacties, »

 1.   Reactie van Maartje , op 20 December, 2007 @ 16:23

  Dat van de honger snap ik ook niet goed, maar ‘t is toch een mooi initiatief. Post op mijn blog een reactie op Reageer For Life en ik geef 62 cent aan het goeie doel! Hup!

 2.   Reactie van Chipo , op 20 December, 2007 @ 18:35

  Nog niet misschien.

 3.   Reactie van Marco , op 22 December, 2007 @ 0:47

  De actie is afgeleid van de Nederlanders. Hun eerste actie was voor Darfur. De hongerstaking was bedoeld als tegenreactie op de overdaad van eten tijdens Kerstmis. Iets minder aan eten besteden, iets meer aan de actie. Trouwens, naar het schijnt heeft het menselijk lichaam zeker 1 á 2 weken aan herstel nodig om weer ‘normaal’ te kunnen eten. Dus je zult die mensen niet aan een uitgebreide kersttafel zien.

 4.   Reactie van Chipo , op 22 December, 2007 @ 10:51

  Misschien kunnen ze nog net comadrinken met Oud op Nieuw dan, en voor miljoenen de lucht in blazen.

RSS feed voor deze reacties.

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress