4 July, 2002

Muziek is goed voor je

Te vinden onder: Uncategorized — @ 15:03

Sommige muziek is plat en enorm commercieël en is weer vergeten van zodra hij de hitparade verlaat. Met dat soort muziek wordt je overal om je oren geslagen.
Dan is er muziek die je betovert, die je meeneemt op vleugels en waarvan je niet snapt waarom je er zolang hebt op moeten wachten. Zulke muziek is zeldzaam en dient gekoestert te worden. Zulke muziek is ook uiterst moeilijk te vinden, tenzij je iemand kent met een brede muziekkennis en een voortreffelijke smaak en die je een beetje de weg kan wijzen.
Zo ben ik gisteren Goldfrapp tegengekomen. Hun debuut ‘Felt Mountain’ dateert van 11 september 2000, en wordt beschreven als ‘orchestrale triphop’. De zangeres Alison Goldfrap, was vroeger al te horen op platen van Tricky en Massive Attack.
Haast te vergelijken met darkhop-queen Hungry Lucy, zingt Goldfrapp even mooi. Beiden dames halen hetzelfde tristesse-niveau.
Deze muziek kent een dramatische ondertoon. Daar hou ik wel van. Goldfrapps stem is hees, sexy en is in staat je een stevig stuk uit je hart te scheuren. Of uit je ziel, het is al gelijk.
Sommige songs gaan diep, sommige teksten zijn poëzie:

Night has fallen
Mute and cold
My horse is crying

Goldfrapp… Waar het kind haar naam vandaan heeft weet ik niet. Spreek het een paar maal na elkaar uit en het went wel. In ieder geval de moeite waard om een keertje beluisteren en te bekijken op: http://www.video-c.co.uk/goldfrapp/feltmountain/index.htm


reacties (3)


3 reacties, »

  1.   Reactie van Noud , op 4 July, 2002 @ 17:43

    Klinkt veel belovend. Zodra ik de moed heb om Anathema’s A Fine Day To Exit uit mijn cd speler durf te pakken zal ik ‘s gaan luisteren.

  2.   Reactie van Bareuh , op 4 July, 2002 @ 20:56

    ik was vorig jaar op Werchter getroffen door zoveel schoonheid! De cd was niet meer mijn speler uit te slaan! Mooi!

  3.   Reactie van Marie , op 5 July, 2002 @ 14:18

    Anathema is verdorie ook nie slecht :)

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress