18 April, 2002

Niet vergeten!

Te vinden onder: Uncategorized — @ 12:48

Elke derde donderdag van april: secretaressendag. Naar mijn mening meer een commercieële zet van de bloemenwinkels dan een echte appreciatie-dag. Maar o wee baas, als je deze dag vergeet. Wraakzuchtige secretaresses leggen immers gemakkelijk en heel subtiel je bedrijfje plat.
Ik moet toegeven dat een goeie secretaresse een aanwinst is voor het bedrijf. Iemand die organiseert, delegeert, afspraken in het oog houdt, verjaardagen van schoonmoeders en lieven voor je herinnert of desnoods even voor je liegt aan de telefoon en lastige klanten kan afwimpelen, moet je zien te houden. Maar dat geldt voor een goede poetsvrouw ook, of een goeie afdelingschef, of een goeie hekpdeskmedewerker. Nochtans bestaat er geen poetsvrouwendag, of geen afdelingscheffendag, om van een helpdeskmedewerkersdag maar te zwijgen. Als die mensen hun job goed doen, wordt dat gewoon beschouwd als liggende in de lijn der verwachtingen, want daar zijn ze uiteraard voor aangenomen.
Waarom dan alleen een secretaressendag? Waarom niet eens een algemene personeelsdag, waarop de bazen voor de verandering hun vòlk eens behagen ipv omgekeerd? Koffietje komen brengen, boodschappen voor je doen, je belastingsaangifte invullen, en horen of je verder nog iets nodig hebt (hier is de catalogus met kantoormeubelen, kies maar op je gemak uit. Die kerels die je met palmbladen koelte toewuiven zijn voor de gelegenheid ingehuurde interims.)
Of weet je wat? Maak daar ineens een hele week van :)


reacties (2)


2 reacties, »

  1.   Reactie van bareuh , op 18 April, 2002 @ 12:28

    Die secretaresses bij ons hadden het goed bekeken. Die hebben geregeld dat hun bazen op het secretariaat gingen zitten (en daar hebben ze zich allemaal aan gehouden) zodat zij met z’n allen lekker in de stad konden ontbijten …

  2.   Reactie van Omar , op 18 April, 2002 @ 21:46

    Ik vind het leuk voor de secretaresses, maar helemaal eerlijk vind ik het ook niet…

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress