8 September, 2003

Olifanten in de Stad.

Te vinden onder: Uncategorized — @ 16:40

Waren het er roze geweest ik had me niks afgevraagd. Alhoewel, om vier uur ‘s middags…
Ik was op mijn duizenden gemakskes mijn avondeten bijeen gaan jagen en keerde blijgemutst fluitend naar huis toen ik even voor het museum een penetrante beestengeur waarnam. Aangezien mijn avondeten allang dood en uitgebeend was moest de zware stallucht ergens anders vandaan komen. En ineens zag ik ze: olifanten, acht grote olifanten. Op de stoep voor het museum. Een meute volk had zich verzameld en keek toe hoe kleine bruingekleurde ventjes allerlei commando’s keelden en met hun stokken zwaaiden. De olifanten gingen traag door de voorpoten en groetten het volk. Daarna gingen ze op hun achterpoten staan en hun getrompetter weerkaatste tegen de stenen gevels van het plein. Toen sloegen die kleine ventjes met hun stokken op de grond, en de olifanten draaiden zich kop-naar-kont en namen met hun slurf de staart van hun voorganger vast. Log en groot gingen ze onder begeleiding de straat door, richting Zuiderdokken. Af en toe trok er een met zijn slurf een tak van de bomen en stak die in zijn bek. Een andere hief zijn staart en liet onder groot jolijt een paar dampende mestballen vallen. Waggelend verdwenen ze uit het zicht. En toen snapte ik het ineens: er is weer circus in de stad.


reacties (3)


3 reacties, »

  1.   Reactie van Chipo , op 8 September, 2003 @ 22:08

    Ik las dat Antwerpen geen circussen met dieren gaat toelaten? Vreemd?

  2.   Reactie van Polski , op 8 September, 2003 @ 22:14

    dees zal toch één van de laatste circussen met wilde beesten zijn hier in antwerpen denk ik.

  3.   Reactie van liliwens , op 9 September, 2003 @ 0:28

    dat is ook het laatste,stond in de krant.

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress