3 October, 2002

Ontknoping of opknoping: morgen

Te vinden onder: Uncategorized — @ 11:30

Als alles gaat zoals beloofd, komt morgen het schilderij van de Rechtvaardige Rechters weer boven water. Na 68 jaar gehuld te zijn in nevelen en mysterie, wordt dan de bewaarplaats van het meer dan vierhonderd jaar oude werk openbaar gemaakt. Glorie en eer zal ‘s vinders deel zijn, en de dankbaarheid van ‘s werelds kunstliefhebbers groot. Of ook niet – stel je voor dat dit een stunt is, dat dit een hoax blijkt te zijn zoals er hier in België nog geen enkele geweest is. Dan zal er iemand, of een paar iemanden, op zijn minst toch enkele weken zijn kop niet meer moeten laten zien. Want dat België vol spanning naar de ontknoping toeleeft is wel duidelijk, ook uit mijn Nedstattellertje.
Naar aanleiding van het postje alhier van twee weken geleden over de RR en DUA, wordt Polskaya sinds eergisteren overspoeld met searches naar ‘rechtvaardige’, ‘rechters’, ‘ontknoping’, en dergelijke. Met op de negentiende plaats is ‘Norton’ het eerste zoekwoord voor vandaag dat niets te maken heeft met de RR. Google stuurt mij de ene nieuwsgierige na de andere op mijn dak. Polskaya lijkt wel een opvangscentrum voor surfers die op zoek zijn naar informatie over de mysterieuze kunstdiefstal en de beloofde ontknoping.
Enfin, morgen is het voor de mens(en) achter de ondertussen befaamde en wegens overbelasting niet meer te bereiken dua-website een grote dag.
Of ze ontknopen zichzelf morgen de eeuwigheid in als de mensen die het Lam Gods terugvonden, of ze knopen zichzelf vanavond nog beter op, zodat de teleurgestelde en verwachtingsvolle menigte dat morgen niet meer hoeft te doen.
Persoonlijk zou ik graag geloven dat ze morgen inderdaad op de proppen komen met de schuilplaats van het paneel en het verhaal, over hoe alles nu echt is gelopen.
Nog één keer slapen :)

http://dua.host4all.be/
http://www.geocities.com/rechtvaardige_rechters/

UPDATE: de site van DUA waar de eerste sluiers worden opgelicht, is nu weer online. (thx karma)


reacties (6)


6 reacties, »

 1.   Reactie van karma , op 3 October, 2002 @ 13:09

  nieuwe url voor dua.host4all: http://users.pandora.be/dua-rr

 2.   Reactie van orfelio , op 3 October, 2002 @ 14:26

  Natuurlijk is dit een stunt. Geen enkele twijfel mogelijk. Je zou bij wijze van spreken morgen een website kunnen beginnen waarin je beweert dat er een nieuwe getuige is opgedoken in de moord op Kennedy en je kan beginnen met de countdown naar de oplossing van de moord op Kennedy. Laat de hits maar komen.

 3.   Reactie van Polski , op 4 October, 2002 @ 0:22

  Doen Orfelio…

 4.   Reactie van Baby Grandpa , op 4 October, 2002 @ 1:59

  Tsja, het blijft vreemd, maar goed: mysteries zijn wel altijd lekker mysterieus…

 5.   Reactie van orfelio , op 4 October, 2002 @ 5:32

  Gelijk heb je Baby Grandpa het blijft toch wel iets speciaals, zei hij om 05u ‘s morgens. Hoop dat het niet echt is want moet vandaag juist werken en dan mis ik de oplossing!

 6.   Reactie van Kwaadbloed , op 4 October, 2002 @ 12:29

  Zolang ze maar nie in mijne kelder komen breken vind ik het allemaal allang goed.

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress