24 September, 2002

Orisinal doet het weer

Te vinden onder: Uncategorized — @ 10:44

Twee nieuwe games zijn er uit sinds ik de laatste keer op hun site ben geweest. En het zijn er twee die de naam ‘Orisinal’ met reden mogen dragen, want ze zijn weer àf. Buiten de playability, wat een heel belangrijke factor is, schenkt Orisinal veruit als enige ook aandacht aan de sfeer die ze in het spel stoppen. Hun spelletjes ademen de magische sfeer uit die kinderboeken ook bezitten. Ze maken kunstig gebruik van aquarellen als achtergrond, ze gebruiken verschillende plans zodat ze een diepte-indruk creëren, en de muziek wordt per spel uitgekozen en past als een handschoen.
 
Snowrider:
 
.
 
In Snowrider ben je een soort pinguin, die bovenop een een helling afrollende sneeuwbal is verzeild geraakt. De bal raast sneller en sneller naar beneden, en het enige wat jij kunt doen is de rotsen ontwijken door er met sneeuwbal en al overheen te springen. De uitdaging zit erin dat de sneeuwbal steeds meer sneeuw verzamelt, steeds groter wordt en zo meer oppervlakte van je speelscherm inneemt zodat er minder reactietijd overblijft om op tijd te springen. Bedoeling is (uiteraard) om veilig de voet van de berg te bereiken.

 
Windy Days
 

 
In Windy Days ben je een jongen met een vlieger op een schone zomerdag. De vlieger heb je vastgebonden aan je bagagerek, en op je pedaals staande trap je en trap je om je vlieger in de lucht te houden. Opgepast voor vogels die je vlieger beschadigen, en kijk uit naar vliegende sterretjes die je in ruil voor meer punten moet onderscheppen.
Van hetzelfde laken een broek hier. Het warme gevoel dat dit spelletje uitstraalt is te danken aan de schitterende grafiek en muziek. Het jongetje op de fiets is zo weggelopen uit een kinderboek en de pianobegeleiding lijkt speciaal geschreven te zijn voor dit spel..
 
Orisinal bewijst hier boven alle twijfel, dat je geen flitsende flash nodig heb en geen technologisch gedreun of explosies en vijftig verschillende wapens voor twintig verschillende levels in multiplayer om spelletjes te maken die bijblijven. Om games te maken in de Orisinal-stijl, moet je zelf nog over een behoorlijke (voor de meeste volwassenen verloren gegane) dosis kindsheid bezitten. En in een wereld als deze waarin grote mensen vergeten zijn hoe het voelt om kind te zijn, zijn de games van Orisinal een pleister op de wonde.
 
Orisinal – spelletjesoase in een woesternij van cybershit.


reacties (4)


4 reacties, »

 1.   Reactie van Marie , op 24 September, 2002 @ 10:14

  Heerlijk :D

 2.   Reactie van odette , op 24 September, 2002 @ 20:26

  Ik vind ze echt PRACHTIG gemaakt!

 3.   Reactie van odette , op 24 September, 2002 @ 22:51

  PS: Ik heb ze even gelinkt. Met uw permissie. (maar gelukkig staat er luid en duidelijk bij waar ik ze gejat heb;-))

 4.   Reactie van no3 , op 25 September, 2002 @ 11:44

  Eva was er in elk geval zo zot van dat ze hier een héél uur achter de PC heeft gezeten, (wat ik van Eva helemaal niet gewoon ben :)
  Schitterend !

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress