6 March, 2006

Photoshop en Fireworks: wat nu?

Te vinden onder: Uncategorized — @ 6:40

Nadat Adobe op 5 december 2005 concurrent Macromedia (let op het fijne ‘fomerly Macromedia’ aan de top van de webpagina) heeft overgenomen, is Adobe in het bezit van een paar softwarepaketten met faam. Denk maar aan Dreamweaver en Fireworks, allebei paketten die op de werkvloer van een webdesignersbureau niet meer weg te denken zijn.
bovenkant van macromedia homepageNu we een aantal maanden later zijn, wil Adobe stilletjesaan wel eens weten wat het met de producten van Macromedia moet gaan aanvangen en hoe ze die optimaal kunnen/gaan integreren in bestaande Adobeproducten. (Roept daar nu iemand ‘Photoshop?). Blijkbaar onderschat Adobe de mondigheid van zijn gebruikersbasis niet, want zowel uit vrees om de gebruikers van Adobeproducten of de liefhebbers van Macromediasoftware te schofferen als uit gezonde nieuwsgierigheid naar de wensen en verlangens van hen die er dagelijks professioneel mee omgaan, vraagt John Nack, Senior Product Manager voor Photoshop, op zijn weblog om raad. John Nack wil van iedereen die er iets zinnigs over te zeggen heeft weten wat er moet gebeuren met het eerdergenoemde Photoshop en Fireworks. Meer precies heeft hij een aantal vragen:

* If we could do one thing to improve the process of making graphics for the Web, what would it be?
* Are there tasks (e.g. rapid prototyping of Web and app interfaces) at which we should target Fireworks more than Photoshop? (Or, to take the other side, would you rather there be a single über-app with a customizable interface?)
* Do we need to improve integration between Fireworks and Photoshop (e.g. better file format compatibility, Jump To), or does it work well enough?
* What about compatibility with Dreamweaver? What tasks could/should we improve?
* Are there interface elements or ideas from one app that we should emulate in the other?

Dus iedereen die zich geroepen voelt, hier is uw kans om de mannen die het gas doen branden te vertellen wat u te vertellen heeft. Maak er gebruik van, het gebeurt niet vaak dat een megafirma via een weblog zijn doelgroep om raad vraagt.
En kom nu achteraf niet klagen dat ze dat en hetgeen vergeten zijn in hun nieuwe releases :)

weblog John Nack
Photoshop + Fireworks: Where to from here?


reactie (1)


1 reactie »

  1.   Reactie van Caroline , op 6 March, 2006 @ 10:44

    Schoon geste van die mannen. En samengooien lijkt een goeie zet, alleen rijst dan de vraag: hoeveel geld gaan we er dan weer moeten tegen smijten als wij volgens de regeltjes der wet willen leven? Ik ben ook maar ne gewone werkmensch en een volledig maandloon (of bijna) heb ik er nu echt niet voor over…

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress