14 June, 2004

Pikzwarte zondag

Te vinden onder: Uncategorized — @ 4:14

Moraalfilosoof Etienne Vermeersch over de verpletterende opmars van het Blok: ‘iedereen die vandaag buitenkomt moet beschaamd zijn dat hij Vlaming is. Dat is een absolute schande’.

prof_vermeersch_vlaamsblok.wmv (.wmv – 2.81 Mb)

Hij heeft gelijk.


reacties (10)


10 reacties, »

 1.   Reactie van Chipo , op 14 June, 2004 @ 8:26

  Ik zou wel eens uitslagen willen zien als België de opkomstplicht af zou schaffen, net als dat hier in Nederland gebeurd is. Ik maak me sterk dat ze dan geen poot aan de grond krijgen.

 2.   Reactie van hamsun , op 14 June, 2004 @ 10:52

  bedankt voor deze link: dit stelt me een beetje gerust (het valt niet mee om een buitenlander te zijn)
  groetjes Hamsun

 3.   Reactie van Clopin , op 14 June, 2004 @ 10:14

  @Chipo: Ik heb dat ook zitten denken. Hoewel het tegenover gestelde effect ook kan gebeuren. Het zijn heel trouwe kiezers… Ik denk dat het Haider-effect misschien nog het effectiefste is.
  @hamsun: voor mij zijn het nog altijd maar blaffende honden.

 4.   Reactie van Crow , op 14 June, 2004 @ 14:13

  Ik ben de laatste om de opkomst van extreem rechts als een goede zaak te zien en ik zie de zaken somber in als ze ooit echt aan de macht komen.

  Maar om de multiculturele maatschappij slaagkansen te geven wordt het wel hoog tijd dat politici hun verantwoordelijkheden gaan opnemen, ook in minder populaire beleidsproblematieken. ‘t komt bv. als minder politiek correct over om de invloed van migranten in de misdaadcijfers te willen onderzoeken, en toch moet men hier dringend enig realiteitsbesef krijgen en ook maatregelen nemen inzake een terugdringen ervan.

  Verder zijn er nog wel wat anomaliën inzake onvoldoende effectieve strafmaatregelen en misbruik in de sociale zekerheid, waar Vlaams Blok kiezers zich op blindstaren terwijl progressieve intellectuelen dikwijls nog liever de andere kant opkijken i.p.v. problemen te onderkennen.

  Nu zijn het de onaangepaste asocialen migranten die het verknoeien voor de gemotiveerde geïntegreerde meerderheid onder hen, en enkel de politieke oppositie profiteert hiervan.

  Getuige daarvan de ene zwarte zondag na de andere. (Niet dat de oppositie zelf oplossingen heeft, behalve dan oplossingen die erger zijn dan het probleem zelf, maar soît.)

  En vooraleer iemand zegt dat ik een stereotiep beeld van de migrant ophang waaruit m’n eigen rechtse aanhang blijkt: Zie maar eens met lede ogen toe hoe je eigendom wordt gepikt, terwijl ze de daders (misschien) pakken maar dat die geen dag gevangenis zien. Zit maar eens met je gezinnetje op een festival of aan een openbaar zwembad terwijl rondom je geweld uitbarst van met elkaar op de vuist gaande jongerenbendes van allochtone afkomst. Krijg maar eens te horen hoe ze je mindervalide grootvader hebben in elkaar geslagen voor z’n zakcentjes.

  Probeer maar aan de slachtoffers uit te leggen dat ze moeten relativeren, en dat de de kansen van de allochtone jongeren op de arbeidsmarkt toch wel een factor zijn en dat er tenslotte ook Vlaamse vechtersbazen zijn, enz.

  Vlaams Blokkiezers maken in mijn ogen een fout, maar ‘t wordt wel tijd dat ‘t beleid de voedingsboden wegneemt van extreem rechts alvorens we ofwel met een onoplosbaar probleem van rechts fascisme zitten, ofwel met een onoplosbaar probleem van onaangepaste fanatici van migranten. (Brusselse randgemeenten ?)

  De enige rechtvaardige maatschappij is er één waarbij iedereen voldoende middelen heeft, de welvaartstaat, maar dat veronderstelt ook het uitsluiten van fraude, misbruik, misdaad, geweld, … terwijl politici, gerecht en politie momenteel niet echt uitblinken in creatieve innovativiteit om er iets aan te doen.

 5.   Reactie van bernard , op 14 June, 2004 @ 19:41

  ‘k weet niet wie je bent, Crow, maar het minste dat kan gezegd worden over wat je beweert is dat het zinnig is.

 6.   Reactie van Chipo , op 14 June, 2004 @ 19:12

  Politici, gerecht en politie hebben daar dan ook geen belang bij. Verdeel en Heers is veel interessanter.

 7.   Reactie van Clopin , op 14 June, 2004 @ 22:44

  Niets meer aan toe te voegen Crow…

 8.   Reactie van Ed , op 16 June, 2004 @ 9:18

  aangaande filosoof? etienneke vermeeschje: “Zelfs met dutroux op de lijst had Blok amper stemmen verloren”
  ik schrijf opzettelijk zijn naam zonder hoofdletters en in het kleinvoud, want dat manneke komt amper tot aan de zolen van m’n schoenen in m’n achting voor hem.
  Is het echt nodig om in het verleden te duiken? Waarom spreekt hij dan niet over de tijd van de christenen, waar men nog maar dacht dat iemand een heks was, en de man/vrouw belandde al op de brandstapel.
  Of iets dichter: was hier enige jaren geleden ook geen partij waar er iets gaande was met smeergeld? Zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.
  Dat eenieder eens voor zijn eigen deur veegt a.u.b.
  Wat was etienneke toch weeral klein in de nederlaag, zo vlak na de verkiezingen.
  Maar zo lopen er nog wel meer rond in België….
  Zulke uitspraken zijn enkel goed om het Vlaams Blok nog sterker te maken, want wees gerust, die partij is nu reeds garen aan het spinnen.
  Ik vraag me trouwens af hoe zo’n klein ventje aan zijn diploma’s is geraakt? De moeite om eens uit te spitten!
  Langs de andere kant ben ik blij dat hij in het buitenland niet langer uitpakt met zijn Vlaamse afkomst. (ik zou me schamen).

 9.   Reactie van verf , op 23 June, 2004 @ 14:40

  wat betreft de reaktie van ed het is niet ed verf
  kheb het filmpje gecopieerd
  dank u polleke
  een reaktie volgt
  verf ed

 10.   Reactie van verf , op 23 June, 2004 @ 14:01

  Op geregelde tijdstipen krijgt iedere vlaming een vlaannsch blok brochure gebust al tien jaar worden op een simpele manier standpunten van het vlb erin uitgelegd zodat zelfs de sipelen van geest het begrijpen voor diegene die niet kunnen lezen, de fotos kunen ze spellen, die standpunten zijn ondertusen al gemeen goed geworden, in al die tijd kregen we bibilioteeken te verwerken van de tegenstanders van dit blok
  / gobels lacht in zijn vuistje /

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress