1 May, 2003

Politiekers! Polski daagt u uit!

Te vinden onder: Uncategorized — @ 10:00

Je moet maar politieker zijn in deze tijden waarin er vanalles gebeurt waar je maar mee zult opgescheept zitten en waaraan je niets kan verhelpen omdat je geen dossierkennis hebt of omdat je het niet kan uitleggen of omdat je er gewoon niets vanaf weet en dat niet wil laten blijken of juist wel en dat niet wil geweten hebben enzovoort enzoverder enzo-tot-in-der-treure-toe.
Geen enkel gezond mens die binnenkort naar de stembus moet heeft in dit ‘dappere’ landje een idee op wie te stemmen. Diegene die er wel een idee van hebben zijn politieke die hards die zullen blijven stemmen op de partij die de burgemeester heeft geleverd die hen een vergunning heeft gegeven om hun duivenkot op een uithoek van hun erf te mogen neerzetten, of het zijn nog lageren van geest die uit malaise een ‘ontevredenheidsstem’ uitbrengen op het Vuil Blok, of het zijn gewoon idealisten die denken dat het tij toch eens zal moeten keren. Ga daarmee ten strijde.
Niettemin, zij weten tenminste op wie te stemmen. Ik integendeel heb er geen idee van. Niemand van al die partijen die iets in de pap te brokken hebben wil ik mijn vertrouwen schenken, want allemaal, en ik zeg allemaal hebben ze boter op hun fotogeniek kopke. En allemaal behandelen ze ons nu als snotneuzen met beloften die niet langer leven dan het papier waarop ze gedrukt staan. Alsof we kinderen zijn die ze meelokken met een lolly.
Geef toe, beste politiekers, het loopt allemaal een beetje in de soep, niewaar? Het is allemaal een beetje aan het afbrokkelen, is het niet? Zelfs die jonge snotneus-politiekers die ze ocharme nu ook al op tv opvoeren doen niets anders dan bewijzen dat ze het gebeuzel al goed genoeg kennen om vanalles te zeggen zonder tot een punt te komen.
En hoe, beste politiekers, zijt ge van plan het volk terug te winnen? Door het nog meer te beledigen gelijk in Antwerpen? Door het nog meer uit zijn slaap te houden gelijk in sommige gemeentes rond Brussel? Door hen aan de voordeur nieuwe politiek te verkopen en aan de achterdeur de oude te blijven bedrijven? Door hen vanalles te beloven en dan halverwege uw ambtstermijn van partij te veranderen? Door hen vanuit die nieuwe partij nog meer te beloven en dan ontslag te nemen? Door tegen beter weten in oude waarden te blijven aanhangen die uw oude soort beter dienen dan het volk? Door uw achterban te blijven behandelen als die idioten wiens stem u eens in de zoveel tijd nodig hebt maar die u voor de rest weinig of niets kunnen schelen? Door populaire maatregelen te nemen die eigenlijk niets of niemand ten goede komen, integendeel, buiten uw eigen kortstondige moment van roem voor u afglijdt in wéér een schandaal?
Hieronder hebt u een reactiescriptje vrienden politiekers, laat van u horen.


reacties (4)


4 reacties, »

 1.   Reactie van GRAPJAS , op 1 May, 2003 @ 17:39

  Niks nieuws onder de zon!

  Blij dat ik in het buitenland woon.
  Ik wens je veel sterkte toe bij het maken van je keuze.

 2.   Reactie van bernard , op 2 May, 2003 @ 10:18

  Door te opteren voor duurzame oplossingen,Pol.Bijvoorbeeld de volgende generatie niet op te zadelen met torenhoge schulden, een vervuild milieu of een onbetaalbare soc.zekerheid. Dus niet het genre : ” We hebben goed geleefd, U gelieve de schulden af te lossen, de bazar op te kuisen en voor je zelf in te staan bij een ernstig sociaal of medisch probleem”.
  Niet zo gemakkelijk, trouwens.

 3.   Reactie van Tussenhaakjes , op 2 May, 2003 @ 20:42

  Beste Pol,

  Het is alhier niet anders in de lage landen. De politiek kijkt verbaast om zich heen en weet zich antwoorden. De grote truc is dat de politiek de antwoorden niet meer heeft, noch ooit weer zal krijgen. De politiek is over….
  Want hoe kan men de antwoorden weten in een systeem dat geen bestaansrecht heeft? In een systeem dat met een nieuwe oplossing een nieuw probleem maakt?
  Politiek is slechts de minst kwade van alle kwaden. En de oplossing is er slechts een en degene die nooit aan bod zal komen. Met z’n allen dat verlaten wat ons zo lief is…..

 4.   Reactie van Polski , op 3 May, 2003 @ 11:02

  @ bernard: ik denk dat we al een heel eind in goeie richting zitten wanneer we zouden opteren voor politici die er een erezaak van maken het volk te dienen ipv alleen zichzelf.
  @ tussenhaakjes: Politiek is een noodzaak maar niet noodzakelijk een kwaad. Politiek is zich inzetten om dat te bereiken wat een volk nodig heeft om goed en in vrede te kunnen leven. Daarvoor zijn mannen en vrouwen nodig die het nodige respect kunnen opbrengen en tegelijkertijd de nederigheid die nodig is om het vertrouwen van zijn/haar kiezers te verdienen. En van aanpakken weten natuurlijk.

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress