30 May, 2003

Polski gaat strategisch.

Te vinden onder: Uncategorized — @ 21:28

Nadat ik gisteren Chess Genius op m’n Nokia heb gezet, heb ik al heel de dag zitten schaken tegen dat stom stuk software en telkens weer kreeg ik genadeloos op mijn dak. Ik wist dat ik slecht ben in schaken, maar dat mijn niveau zo bedroevend laag is dat een programmaatje van nog geen 160k er amper 94 seconden voor nodig heeft om mij schaakmat te krijgen, is ronduit irriterend. Daar moet dus dringend iets aan veranderen. Ik blijf naarstig opnieuw beginnen tot ik wat inzicht in die strategische soep krijg. En iedereen die me misschien een paar goeie schaken-voor-beginners-tips aan de hand kan doen, zal ik diep erkentelijk zijn wanneer ik mijn eerste overwinning tegen dat stuk AI mag vieren. Ik snap vooral niet hoe hij op voorhand schijnt te weten welke zetten ik ga doen.


reacties (5)


5 reacties, »

 1.   Reactie van -=xiffy=- , op 31 May, 2003 @ 0:36

  Ik kan vooral ChessMaster van Ubi aanraden. Niet gratis, wel zeer fraaie schaaksoftware met een schaakleraar. Zelf een tijdje chessmaster 8000 gespeeld en ook de leraar wel eens geraadpleegd. Zeer leerzaam …
  http://chessmaster.ubi.com/

 2.   Reactie van Bart , op 31 May, 2003 @ 2:42

  Zo’n programma’s werken dikwijls met behulp van een bibliotheek “begin-moves”. Wanneer ge dus origineel (lees: raadselachtig) begint, heeft het minder kans u te doorgronden.

  Weet ik allemaal maar uit de boekskes zenne :) ben geen schaker

 3.   Reactie van chipo , op 31 May, 2003 @ 9:11

  Maar Pol, schaak dan toch ook gewoon met mij, dan win je altijd!

 4.   Reactie van JWL , op 3 June, 2003 @ 15:32

  Speel tegen een computer niet als tegen een mens. Vooral de boel dichtschuiven (geen open lijnen enz.). Geen risico nemen: de computer berekent het beter. Een computer is hebberig en zal materiaal pakken ook al is het slecht. Maak daar gebruik van. Maar verder … veel geluk!

 5.   Reactie van georges , op 21 September, 2004 @ 17:34

  schaken in 1,2,3….
  begin met 1 tot 2 pionnen te openen, vermijd met 2x hetzelfde stuk te spelen in de opening, ontwikkel eerst de lichte stukken, de zwaardere stukken moeten telkens wijken door een aanval van een licht stuk
  relatieve stukken waarde: pion :1
  loper en paard 3 toren 5 dame 9
  2 lopers zijn iets sterker daar je de 2 kleuren hebt wit en zwart en ze kunnen van de ene naar de andere kant van het bord. een paard kan dan weer makkelijker in de opening overal tussendoor, maar moet verscheiden zetten doen om van de ene naar de andere kant te geraken. tracht zo snel mogelijk te rokeren, normaal gezien binnen de eerste 6 à 7 zetten, je gaat al een heel stuk verder komen,
  verder een vraagje, iemand die chesmaster op zijn nokia (6600) heeft staan die werkt? bedankt georges, je vind me ook terug op playchess.com als sneaky7

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress