1 August, 2002

Prachtig, dit weer…

Te vinden onder: Uncategorized — @ 3:18

Na het nuttigen van enige glazen De Koninck en het met stokken mikken van ivoren ballen in gaten, bleek dat het de hoogste tijd was om naar huis te keren. Ondertussen was het behoorlijk beginnen regenen, en toen ik nog maar een kwartje van de afstand tussen toog en bed had afgelegd was ik drijfnat. Haren in slierten tegen mijn wangen aan, het geplok van regendruppels op mijn hoofd en schouders en waarschijnlijk ook de minieme dosis alcohol die zich met mijn bloed vermengd had, zorgden ervoor dat ik mezelf niet kon inhouden, en sprong ik, snotneus Polski, met mijn twee voeten ferm in een diepe plas. Het water spatte alle kanten uit en ik voelde de nattigheid mijn schoeisel binnensijpelen. Even liet ik de frisheid tot in mijn tenen doordringen, en toen begon ik aan een wilde dans, spetterend met mijn gelaat naar de hemel gekeerd, met mijn armen wijd gespreid, mijn tong ver uit mijn bakkes en met mijn ogen stijf dichtgeknepen. Alsof het de eerste keer was dat ik regen zag. Ik lette niet op toevallige passanten die mij zeker voor één of andere halve gare moeten gehouden hebben. Ik was doorregend, sprong als een dronken trol van het ene been op het andere de ene plas uit en de andere in, zwiepte mijn lange natte haar naar achteren en lachte de regen toe. Een auto passeerde me rakelings, claxonneerde en ik genoot.
Ik ben nu thuis, gehuld in een badjas en tintelend over heel mijn lijf. De plas water op de planché waar ik de deuren naar het balkon heb laten opstaan is opgedweild en mijn kat zit op mijn schoot te spinnen met een buikje vol whiskas-supervoedsel.
Ik ga op het balkon nog wat roken en even van de afgekoelde nachtelijke stadsrust genieten. Wanneer het sigaretje op is schiet ik het tussen duim en wijsvinger de donkerte in en dan duik ik dromenland tegemoet. Het is verdomme weeral de hoogste tijd.


reacties (2)


2 reacties, »

 1.   Reactie van nathan , op 1 August, 2002 @ 12:44

  Mooi stukje. Zelfs ontroerend. Dat je de levensvreugde in jezelf ontdekt ofzo iets.
  Ik was gisterenavond een beetje down, ik had hetzelfde moeten doen …
  Enfin, deze morgen door de regen gefietst, en reserve-kleertjes bij, dus zit er vandaag ook iets monterder bij ;-)

 2.   Reactie van bareuh , op 1 August, 2002 @ 14:54

  Singing & dancing in the rain …
  (ja, klinkt kazig maar het moet wel zo aanvoelen!!! alle zorgen mogen op dat moment eraf worden gespoeld!!!)

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress