18 July, 2003

Robbie de Robot

Te vinden onder: Uncategorized — @ 20:09

Heel lang geleden in mijn snotneusjaren speelde er op televisie een kinderserie en die heette Robbie de Robot. Een klein lief robotje met grote ogen (dacht ik) beleefde daarin allerlei avonturen. Jaren gingen voorbij tot iemand over hem sprak. God ja! Robbie!
Het straffe van de zaak is dat ik nu, anno 2003 op het net nergens iets kan terugvinden over die Robbie. Geen sikkepit. Nada. Er zijn een hele hoop Robbie’s te vinden nochtans, maar geeneen van hen is diegene die ik zoek. En ik weet zeker dat Robbie de Robot bestaat, want ik ken één iemand anders en zij kan zich hem ook herinneren. Wat waren we toen klein, zei ze.
Dus in naam van de nostalgie : als er iemand is die een url’leke heeft naar iets of iets anders over dat Robotje, doe mij een ferm plezier en laat het ff weten aub? Thx :P


reacties (92)


92 reacties, »

 1.   Reactie van Beckett , op 20 July, 2003 @ 20:51

  Robbie was het robotje van Bassie en Adriaan…

 2.   Reactie van Polskaya , op 20 July, 2003 @ 20:44

  Of course!!! Daarom dat ik er nergens iets van terugvond :)
  Mercie Becket! :P

 3.   Reactie van Librarian , op 20 July, 2003 @ 20:06

  Ik dacht ook net aan het robotje van “Bassie en Adriaan”, maar dat heette Robin en niet Robbie. Bovendien speelde die robot natuurlijk nooit de hoofdrol, dus dat is niet in overeenstemming met de herinnering van Polski, volgens de welke de robot allerlei avonturen beleefde.

  Een foto van Robin de Robot uit Bassie en Adriaan vind je hier:
  http://www.bassie-adriaan.nl/foto/f95_gr.jpg

  “Robin de Robot” was blijkbaar ook een Vlaamse serie die in het midden van de jaren 1970 werd uitgezonden (1975 en later). Maar dat was dus geen tekenfilm.

  Kijk even hier:
  http://www.geocities.com/wordt_vervolgd/robinstart.htm

 4.   Reactie van Polskaya , op 20 July, 2003 @ 21:56

  Thx voor de foto van Robie van bassie en Adriaan Librarian. Dat is dus idd niet diegene di ik bedoel. Spijtig genoeg is het ook niet Robin vanuit de vlaamse serie. Damn, nog even ver van huis. Toch bedankt voor je opzoekwerk.

 5.   Reactie van Beckett , op 21 July, 2003 @ 20:16

  En toch denk ik me inderdaad die reeks te herinneren, een poppenreeks op de Nederlandse TV… *zucht*

 6.   Reactie van Dimi , op 22 July, 2003 @ 12:58

  De oorsprong van Robbie (of Robby) de Robot ligt in de film “Forbidden Planet” in 1956. Nadien is de naam in verschillende series (o.m. Dr Who, Mork and Mindy) en films.

  Misschien is de Robbie die je zoekt wel diegene van Mork en Mindy (waarin Robin Williams doorbrak bij het grote publiek)

  Algemene link naar Robbie :
  http://www.the-robotman.com/

  Overzicht in welke series en films een Robbie de Robot is opgedoken :
  http://www.podster.pwp.blueyonder.co.uk/bots_misc/robby_robot2.html

 7.   Reactie van Polski , op 25 July, 2003 @ 4:56

  Merci Dimi om uw zweet erin te steken maar het is nog altijd niet wat ik zoek.
  Bijkomende info: het robotje ging steeds op avontuur met een jongen en een meisje en met een vehikel dat kon vliegen en varen en rijden.
  Damn Miljaar! Ergens is het aanwezig, maar ik kan de juiste spade nie vinden!

 8.   Reactie van joris laroy , op 1 August, 2003 @ 2:55

  volgens mij is het ‘robbi, tobbi en het frawatuig’, uitgezonden in 1972. robbi moet drie examenvragen oplossen. eerst moet hij de zwart en geelgeringde vuurtoren ontdekken. dan moet hij de naam van een noordpoolontdekker vinden en tenslotte het mysterie van het driehoekig kasteel oplossen. het frawatuig werkt op frambozensap
  “sobbi, tobbi and the airsea jalopy”
  als er iemand afleveringen van vindt, contacteer mij !!

 9.   Reactie van joris laroy , op 1 August, 2003 @ 3:20

  ofwel gaat het om de duitse bewerking van bovenstaande reeks, uitgezonden als poppenserie in 1977. (robbi, tobbi und das fliewatut) zoek via google maar eens naar ‘robbi’ en ‘tobbi’. ge zult nogal staan kijken

 10.   Reactie van joris laroy , op 1 August, 2003 @ 13:56

  correctie : de nederlandse uitzending is dezelfde van de duitse. de duitse is de originele en is van 1972

 11.   Reactie van Polski , op 3 August, 2003 @ 21:52

  He Joris! Dit begint inderdaad een stevige bel rinkelen. Bedankt voor je opzoekwerk, ik denk dat dit em is :)

 12.   Reactie van Born_2B_Scorned , op 17 August, 2003 @ 18:28

  De themesong was Samen zijn van Willike arberti, en een wcpot had ook een rol volgens mij. Ik heb de serie misschien 1 of 2 keer gezien maar doordat t zon zielig robotje was heb ik het altijd onthouden. ahhhhh
  En het is trouwens (denk ik) gebaseerd op een boek van Isaac ASimov over een robotje dat het speelkameraadje is van een jongetje. Als we gewoon de omroep kunnen vinden die em toendertijd uitzond, kunnen ze misschien voor de videobanden zorgen, volgens mij is er daar een soort van regeling voor….

 13.   Reactie van semafoor , op 21 August, 2003 @ 0:28

  Ik weet niet zeker, maar is dat niet die serie met dat liedje van Willeke Alberti “Samen zijn”, volgensmij was het op de tros.

 14.   Reactie van semafoor , op 21 August, 2003 @ 0:21

  oeps laatste reacties niet gelezen :D

 15.   Reactie van Robert , op 30 August, 2003 @ 20:19

  Ja Robbie de Robot, ik ken het nog wel. Het was een stalen robot met een lange uitschuifbare arm. Hij liep ook met zijn vriendjes ergens in de sneeuw.
  Verder ben ik de stem ook niet vergeten.
  “Ik ben Robbie de Robot” zei hij altijd.
  Het werdt dacht ik uitgezonden in 1983 op de Nederlandse buis.

 16.   Reactie van Sanne , op 25 September, 2003 @ 17:58

  Nee, ook dat is hem niet, hij had volgens mij felle kleuren, titelsong is idd Samen Zijn, en de kleuren waren geel en rood, en hij was altijd alleen en zielig…. IK BEN OOK OP ZOEK NAAR HEM!

 17.   Reactie van fr3n , op 17 October, 2003 @ 15:30

  TV serie heet “Pompy de Robodol”.
  Themaliedje is van Willeke Alberti.
  http://www.geocities.com/zoepgraaf101/Samenzijn.zip

 18.   Reactie van fr3n , op 17 October, 2003 @ 15:06

  Melchior Rietveldt speelde 1 van die kinderen trouwens …

 19.   Reactie van JJ , op 7 November, 2003 @ 21:26

  Sanne ben jij
  ook op zoek naar Pompy?
  Ik ook ik zoek echt overal. ook op site’s van willeke Alberti. Maar zelfs daar staat niks, echt jammer. Ik heb dat liedje wel via kazaa maar daar staat verder ook niks.
  als ik iets heb laat ik het je weten via hier

 20.   Reactie van cootje , op 24 November, 2003 @ 18:36

  Hallo ik ben ook op zoek naar pompy de robodol! Als iemand weet hoe ik aan de videoband kan komen dan hoor ik het graag!

 21.   Reactie van Victor , op 24 November, 2003 @ 19:56

  Kijk eens op:
  http://www.kindertv.org

  En zoek daar eens op Robbi Tobbi. Er staan helaas maar twee foto´s op, maar dat is toch echt waar je op zoek naar bent.

 22.   Reactie van Joëlle , op 21 January, 2004 @ 13:56

  Erg grappig dat jullie hier zo mee bezig zijn! Ik vond Pompy de Robodol echt super! En vooral ook zijn vriendjes bang-bang (die gele) en die blauwe basgitaar die ook allemaal konden praten. Ik vond trouwens die timmer- of schilderman supereng (met die dikke rode wangen), HAHA! nou, ben benieuwd of jullie iets meer kunnen vinden.

 23.   Reactie van polly77 , op 1 February, 2004 @ 22:50

  ik weet nog wel de title song dat is van willeke albeti- samen zijn ik heb hem zelf net ook gedownload.

 24.   Reactie van Dirkjan , op 4 February, 2004 @ 0:22

  Victor heeft gelijk. Pompy staat op http://www.kindertv.org Ik heb zelf ook tijden naar dat kreng gezocht, maar heb m dus dankzij de link van Victor gevonden. Top!

 25.   Reactie van Thijs , op 16 February, 2004 @ 13:37

  Ik kom uit 1983, ik kende het liedje van samen zijn en ik herinnerde me iets met een robot. Nu vraag ik me af wanneer die serie precies uitgezonden is want dat is zo’n beetje het enige wat ik me ervan herinner. Het heeft ook even geduurd voordat ik de naam van het liedje weer wist ik had jarenlang alleen de melodie in m’n hoofd.

 26.   Reactie van Julie , op 19 February, 2004 @ 11:25

  Aangezien ik verder ook niets kan vinden over Pompi de robodoll, heb ik een e-mail naar de Tros gestuurd, mocht ik antwoord hebben laat ik jullie iets weten.

 27.   Reactie van Flupke , op 20 February, 2004 @ 14:56

  Hier staan wat plaatjes van Robin de robot uit Bassie en Adriaan

  http://info.bassieenadriaan.nl/index.php?page=8000&cat=rob

 28.   Reactie van willem , op 29 February, 2004 @ 21:17

  Ik dacht dat Robbie de Robot in de stuif es in show van Ria Breemer te zien was….

 29.   Reactie van sarah , op 4 March, 2004 @ 15:45

  ik zal ook eens flink zoeken ik heb al flink wat hulptroepen ingeschakelt ik meot en ik zal er achter komen waar we die serie kunnen krijgen. als jullie iets hebben gevonden laat het weten en als ik iets heb gevonden laat ik het ook weten zet ik het hier wel neer

 30.   Reactie van sarah , op 4 March, 2004 @ 15:29

  sorry mijn email adres klopte neit nu wel laat het maar horen

 31.   Reactie van sarah , op 4 March, 2004 @ 16:59

  ik heb iets gevonden ja ja hihih meten jullie hier maar eens kijken

 32.   Reactie van MGPete , op 5 March, 2004 @ 11:03

  Yep, die link van “name” op amazon is hem inderdaad.
  Ik heb vaak aan meerder mensen gevraagd of zo Robbie, Tobbie en het Frawatuig kennen, maar niemand kende het.
  Ben echt erg blij dat dit gevonden is.
  Mocht de videoband worden vrijgegeven door de Tros, wil ik hem ook wel.
  Ga deze site goed in de gaten houden.

 33.   Reactie van MGPete , op 5 March, 2004 @ 13:17

  Hoi Sarah,
  Volgens mij is de serie waarvan jij de link hebt geplaatst niet de goede. Joris Laroi en “name” zitten goed.

 34.   Reactie van Gerwin , op 10 March, 2004 @ 16:28

  Misschien inmiddels overbodig, maar ik was ook op zoek, en heb er van alles over gevonden, bijvoorbeeld:Het weesjongetje Danny ligt in het ziekenhuis, als hij van de uitvinder Professor Vriendelijk een heel bijzonder cadeau krijgt.

  Een uit sardinenblikjes opgebouwde robot, genaamd Pompy de Robodoll.

  Pompy is zo bijzonder omdat hij sneller kan gaan dan 100 km per uur, wel een paar meter boven de grond kan vliegen en met zijn bokshandschoenen gaten in muren kan slaan.

  Danny en Pompy worden beste vriendjes. Maar op een dag voelt Pompy zich in de steek gelaten en vertrekt.

  Hij ontmoet Atilla de hond en samen beleven ze allemaal spannende avonturen.

  ook beeldmateriaal is wel te vinden.

 35.   Reactie van Maartje , op 16 March, 2004 @ 20:41

  Ook als ik begin over ‘Robbi, Tobbi en het farwatuig’ (in mijn herinnering ‘farraattuig’) kijkt iedereen me raar aan, maar ik ben dus niet de enige die het nog weet! Kennen jullie bijgevoegde link al? Leuke plaatjes.

 36.   Reactie van V_V_V , op 18 March, 2004 @ 10:55

  Ik loop ook al jaren met de gedachte in mijn hoofd maa rikkon er nooit achter komen. Toevallig via een forum ben ik acher de naam gekomen (Pompy de Robodoll) en via Google kwam ik hier terecht.

  Ik ben nu een beginnend zoeker naar allerlei informatie, maar ik weet niet goed op welke termen ik het beste kan zoeken (Pompy de Robodoll = engels volgens mij). Ik ben dus meer op zoek naar Nederlandse info; Duits ken/kan ik niet.

  Ik hoop iets van iemand te horen, meel me, schrijf hier, alles is welkom.

  Ik wens iedereen veel succes en veel plezier met zijn jeugdherinneringen!!

 37.   Reactie van Annemieke , op 21 March, 2004 @ 18:44

  Hoi!
  Volgens mij gaat het TOCH om ‘Robbie, Tobbie en het Frawatuig’, uitgezonden ergens rond 1977 door de KRO, naar origineel uit Duitsland uit 1972.
  is weer volop een hype in Duitsland en vorig jaar zelfs herhaald, waarbij ik mijn favoriete episode over ‘Nessie’ en ‘Plumpudding Castle’ (waarbij een muis zich in een harnas verstopt, om als spook bezoekers te verjagen.
  Serie is op DVD en video uit en ook de soundtrack (erg oubollig, maar daardoor wellicht juist weer briljant: 15 keer hetzelfde melodietje in diverse uitvoeringen en muzieksoorten) is op Cd uit en zelfs grappig geremixed op CD-single uitgebracht. link hierover is:
  http://www.moviegrooves.com/shop/robbi.htm.
  Meer over de video en de serie is in het duits te vinden op:
  http://www.online-shopping-today.de/1/detail/B00004RY11/vhs-de/robbi-tobbi-und-das-fliewatueuet-folge-1.html

  ‘Pompy de Robodol’ is volgens mij van later datum, want de naam ken ik wel, maar de serie zegt me niks.

  succes ennehh … de video is zeker een aanrader: glimmende animatiedraden aan de poppen, overduidelijk geprojecteerde filmbeelden achte opgehangen poppen etc., maar zelfs na 25-30 jaar nog erg leuk jeugdsentiment.
  Qua CD’s zou ik de single kopen: erg leuk en smaakt naar meer, maar de Cd is dat eerlijk gezegd niet. Ik heb ‘m gekocht, maar had dat misschien beter niet moeten doen.

 38.   Reactie van Bob , op 9 April, 2004 @ 19:54

  Het is inderdaad Robbi, Tobbi en het Frawatuig waarnaar je op zoek bent. Ik was er ook helemaal gek van. Zozeer dat mijn moeder nog wist hoe het hete.

 39.   Reactie van gijsje , op 11 April, 2004 @ 1:28

  o wat geweldig! ben echt ook al een hele tijd op zoek naar die robot!
  het enige wat ik me nog kan herrineren ervan is dat samen zijn liedje van willeke alberti en een hele zielige robot!!!
  echt heel vaag meer kan ik me er niet meer van herinneren en dat vind ik echt behoorlijk jammer! nu zocht ik op google en kwam hier terecht echt geweldig dat er dus meer mensen naar op zoek zijn geweest!!!!

 40.   Reactie van Marcel van Dongen , op 21 May, 2004 @ 12:33

  Heerlijk, dat er mensen zijn die dit filmpje nog kennen. al die Duitse namen als Robbi tobbi en dinges zeggen me niks. Ik weet gelijk waar jullie het over hebben. Ik ben van 1982 en heb deze serie nog steeds in mijn hoofd. Weten jullie het nog dat zieke ontroostbare jongentje dat zijn robot kwijtraakte. Gelukkig hielp hond atilla hem zoeken en ze vonden het robotje. God wat een jeugdsentiment, hier kunnen dragonbalZ en de powerklungels nooit aan tippen.

 41.   Reactie van us , op 5 June, 2004 @ 19:42

  Robbi Tobbi is het niet…
  Het is Pompi de Robodoll…….

 42.   Reactie van José , op 5 June, 2004 @ 21:44

  echt te maf! ik ben er ook al jaren mee bezig maar nu weet ik het zeker, het is Pompi de Robodol…… I can rest in peace now….. thank you!!!!

 43.   Reactie van José , op 5 June, 2004 @ 21:42

  o ja, en het is eind jaren tachtig uitgezonden (herhaling?)

 44.   Reactie van dusp2k , op 9 June, 2004 @ 0:50

  FoxKids heeft “Pompy de robodoll” de laatste jaren TIG keer herhaald in delen van 15 minuten dacht ik. Ga eens naar de videotheek en kijk of ze em al op DVD hebben :p

 45.   Reactie van Bibi , op 10 June, 2004 @ 11:16

  Kijk eens op http://www.bol.com. Daar kun je de video van pompy de robodol bestellen! ;)

 46.   Reactie van Sander , op 18 June, 2004 @ 0:13

  Als iemand de dvd van pompy de robodoll wil hebben kan hij mij mailen, ik kan ze leveren. Groetjes Sander

 47.   Reactie van od , op 22 June, 2004 @ 14:20

  Hee Bibi… heb net ff op http://www.bol.com gekeken, maar kan Pompy de robodol niet op video en/of dvd vinden… *snik*

 48.   Reactie van johan , op 28 June, 2004 @ 15:10

  pompy de robodol. Eenzaam om de hoek kijkt hij in de regen naar het grote huis in het midden van de straat. Het liedje Samen Zijn dreunt door m’n hoofd. Wie heeft het als Wav, mpeg, Ram of MP3 voor me?

 49.   Reactie van johan , op 28 June, 2004 @ 15:49

  again: http://www.kindertv.net op zoek naar tunes klik pompy de robodol.
  Wat een site. Nu samen zijn nog..

 50.   Reactie van Thijs , op 11 August, 2004 @ 21:14

  Hoi, ik weet exact wat je bedoeld! het was een soort popenserie. Het is trouwens Robbie en de Robot. Het jongetje Robbie beleefd samen met een Robot die door zij raam naar binnen is gekomen het avontuur. Tot heden heb ik er niets over kunnen vinden dus als je wat te weten komt….

 51.   Reactie van pompy zoeker , op 29 August, 2004 @ 20:27

  heeft er iemand nu eigenlijk al de film kunnen vinden? dat grasmaaiertje is me altijd bijgebleven die het gras afreed bij de professor

 52.   Reactie van annette , op 1 September, 2004 @ 14:32

  ik ben van 1981 en kan me niet meer zo heel veel herinneren van de serie, waar het over ging etc. Maar ik weet nog wel dat er een periode is geweest dat mijn zusje zich suf tekende aan Pompys en Beng Bengs. Was het trouwens nou een serie of een film, want ik ben aan het zoeken geslagen op google en daar vind ik alleen over de film. Ik dacht dat het een serie was. En even voor de duidelijkheid, volgens mij gaan hier twee dingen door elkaar; Robbi, Tobbi en het Frawatuig is toch absoluut niet hetzelfde als Pompy de Robodoll???

 53.   Reactie van Fiona , op 24 September, 2004 @ 16:00

  Pompy heeft erg veel indruk gemaakt op mij, ik moest altijd heel hard huilen!! En ben hard op zoek naar de video…

 54.   Reactie van ricky , op 9 October, 2004 @ 11:43

  Thomas Manders Jr. zijn Pompy the Robodoll film met de hit-song ‘Samen Zijn’ van Willeke Alberti is nooit op dvd uitgebracht en de videobanden zijn schaars.

  Te koop via de url

 55.   Reactie van Ramonda , op 11 October, 2004 @ 19:37

  Hallo iedereen! Weet iemand misschien bij welke omproep “Pompy de Robodoll” toentertijd uitgezonden werd?

 56.   Reactie van barry , op 22 October, 2004 @ 12:49

  voor zover ik weet heette ie robie de robodon dol of dom.. een beetje depri robot gemaakt van een broodrooster of trommel ofzo..

 57.   Reactie van Sabrina , op 30 November, 2004 @ 15:13

  Pompy the robodoll?? Geweldig!!
  En inderdaad, het is heel iets anders als robbi ede robot, wat een duitse serie is..Pompy was absoluut een dingetje van van den ende..
  Volgens mij was het altijd op kindernet te zien..elke ochtend om 7 uur..
  Verder weet ik ook niet veel er over, heb wel samen zijn op mijn computer..
  Als iemand dat wil hebben, email maar en ik zal proberen hem naar je te versturen..Groetjes

 58.   Reactie van Donovan Duijn , op 29 December, 2004 @ 5:17

  Pompi de RoboDoll… was een leuke film mocht er graag naar kijken en heb hem nog ergens op video deze film sprak mij aan omdat mijn vader er in speelde ( Willem Duijn) dus was altijd grappig… mocht iemand weten waar je de dvd kan kopen dan hoor ik dit graag,,,mail maar,,

 59.   Reactie van Kirsten , op 21 November, 2004 @ 15:21

  Heeyy!Ik ben al jaaaaren op zoek naar deze video of dvd ofzo maar nooit kunnen vinden!heel veel mensen die kennen het niet maar hier op deze site dus wel!geweldig!echt als bekend is waar de video te krijgen is, laat het weten!!!

 60.   Reactie van Sander , op 5 December, 2004 @ 18:13

  Hier n link naar een andere zoekpagina met hetzelf de onderwerp.. nl pompy!! Een klasgenoot zong laatst t begin van ‘Samen zijn’en ik zong mee.. Maar de rest keek heel vaag. Echt bekend is t jammer genoeg nie meer..

 61.   Reactie van Sander , op 5 December, 2004 @ 18:38

  http://forum.fok.nl/topic/102798/2/25

  Hier staat de foto..

 62.   Reactie van Nicole , op 19 March, 2005 @ 19:32

  Je kunt hem bestellen voor 8,99 bij bol.com

 63.   Reactie van ralf , op 28 January, 2005 @ 19:35

  kijk eens op wannahaves.nl/tunes.
  Daar kun je luisteren naar de tune van robbi, tobbi en de fliewatuut. Ik weet zeker dat dit de serie is die je bedoeld. Ik kan er verder ook geen beeldmateraal meer van vinden. Men gelooft mij ook niet als ik vertel over de uitschuifbare armen van robbi. tobbi is een jongetje dat een tekening gemaakt heeft van een apparaat dat kan vliegen (flie) varen (wa-ter) en rijden (tuutuut). robbi is de robot die het apparaat op deze tekening heeft gebouwd en de 2 gaan met dit apparaat samen op stap om avonturen te beleven.
  Als je materiaal vind laat dan maar even weten. ik ben zelf ook benieuwd.

 64.   Reactie van fr3n , op 13 February, 2005 @ 22:32

  Bekijk url

 65.   Reactie van Cosmic , op 24 February, 2005 @ 12:11

  Robbi en Tobbi…. Boehoehoehoe…. jeugdsentiment! Nee, dwazen uit de tachtiger jaren, dit is van voor, vér voor jullie tijd!!!

 66.   Reactie van annelies , op 22 February, 2005 @ 20:52

  ben er vandaag achter gekomen dat pompy de robodoll vanaf vandaag in de winkel ligt op dvd

 67.   Reactie van Robert , op 21 April, 2005 @ 17:23

  Op ons high-tech forum neoweb.nl kun je discussieren over: Robotica, Cybernetica en Kunstmatige Intelligentie :-)

 68.   Reactie van linda , op 4 April, 2005 @ 18:23

  Ook ik ben al heellang opzoek naar de dvd van pompy de robodoll! Thanx voor de tip van bol.com. Ook voor mij is het jeugdsentiment (En ik heb het bouwjaar 84):D

 69.   Reactie van Eva , op 11 August, 2005 @ 2:21

  Pompi de robodol!! Ja, ook voor MIJ (27) is dit een stukje jeugdsentiment!! Ook IK ben hevig op zoek naar de film én het liedje “Samen zijn” van Willeke Alberti!! Misschien kan ik op déze manier ook een stukje sentiment aan mijn dochtertje geven later .. ;)

 70.   Reactie van danny , op 22 September, 2005 @ 12:39

  Hallo voor de mensen die hem nog niet hebben kunnen vinden, na lang zoeken heb ik hem gelukkig eindelijk.

  via onderstaande link kan je hem bestellen bij bol

  http://www.nl.bol.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/nl/-/EUR/BOL_DisplayProductInformation-Start;sid=nXmw4MVdraOwy4ZvHmWO1yWKnA0xD2eHkY0=?BOL_OWNER_ID=1002004000101274&Section=VIDEO&lgl=1&plid=YS6R5LdCuPYAAAEGu_PlhX1Q&lgl_BOL_OWNER_ID=1&lgl_Section=1

 71.   Reactie van LostRat , op 9 September, 2005 @ 1:52

  Nadat de weesjongen Migiel de op hol geslagen Vrijblij, de Fraaimaaier van Professor Vriendelijk, in de stad onschadelijk weet te maken, maakt professor, als dank speciaal voor Migiel een uit conservenblikjes bestaande robot. Migiel geeft dit robotje, Pompy de Robodoll, aan zijn broertje Danny, die in het ziekenhuis ligt. Danny en Pompy worden de beste maatjes. Daar komt verandering in als Danny een ander cadeautje krijgt. Hij ziet Pompy niet meer staan. Verdrietig, verlaat Pompy het huis. Buiten in het bos bevrijdt het robotje de hond Attila die daar, vastgeketend aan een boom, achtergelaten is. Samen trekken de twee verder en beleven ze allerlei avonturen. Het wordt extra spannend als Pompy oog in oog komt te staan met Kruimel Tuimel, de blikvanger. Met zijn grote magneet probeert deze alswaar het blikken robotje te vangen. Maar wanneer Pompy in gevaar is, gaat bij professor Vriendelijk het alarm af en stuurt hij zijn vliegende bol Yaki Yaki er op af, om Pompy te redden.

  Een spannende en aandoenlijke film voor jong en oud.

  Met in de hoofrollen: IJf Blokker als professor Vriendelijk en Willem Duyn als Kruimel Tuimel de Blikvanger. Met de stemmen van Bill van Dijk, Cor Witschge en Martine Bijl.

  Ik kwam deze laatst tegen op de nieuwsgroepen

 72.   Reactie van Vincent , op 29 November, 2005 @ 15:42

  Ik zat net met mijn vriendin en zoontje op het bedje en dacht aan het liedje van willeke alberti samen zijn, en die oh zo lieve maar ook zielige robot. ik wil jullie allemaal bedanken voor de info die hier staat uitgestald. heb in 1 x de dvd en het liedje te pakken. lang leve internet. en dank je wel allemaal

 73.   Reactie van Pascal , op 25 September, 2005 @ 14:54

  Ik heb ook nog een leuke, er was inderdaad een Robin de Robot in Bassie en Adriaan, en Willeke alberti zong er een liedje over Volgens mij heette het liedje “Vriendje” maar kan dat nummer nergens op internet vinden… wie kan me helpen

 74.   Reactie van Alwin , op 12 October, 2005 @ 15:44

  Jeetje zeg, Pompy de Robodoll. Ik ben 32 en herinner mij Pompy ook nog. Overweeg serieus de DVD te bestellen. Bedankt voor de tips en de links allemaal!

 75.   Reactie van Dennis , op 13 July, 2005 @ 15:47

  http://www.kindertv.net/images/stories/series/bassieenadriaan5.jpg
  http://www.kindertv.net/images/stories/series/bassieenadriaan5.jpg
  http://www.kindertv.net/images/stories/series/bassieenadriaan5.jpg
  http://www.kindertv.net/images/stories/series/bassieenadriaan5.jpg
  http://www.kindertv.net/images/stories/series/bassieenadriaan5.jpg
  http://www.kindertv.net/images/stories/series/bassieenadriaan5.jpg\
  http://www.kindertv.net/images/stories/series/bassieenadriaan5.jpg
  http://www.kindertv.net/images/stories/series/bassieenadriaan5.jpg
  http://www.kindertv.net/images/stories/series/bassieenadriaan5.jpg
  http://www.kindertv.net/images/stories/series/bassieenadriaan5.jpg
  http://www.kindertv.net/images/stories/series/bassieenadriaan5.jpg
  Is dat nu zo moeilijk ??!?!?!!

 76.   Reactie van Anna , op 5 October, 2005 @ 22:46

  Hey! joining your club… bij het horen van “Samen zijn” krijg ik altijd altijd zo’n ernorm triest gevoel, ‘k wist bijna zeker dat het van een tv-serie was. Wat een indruk moet dat geweest zijn, ik was toen dus nog maar 3 jaar of zo. zou em nog wel es willen zien :)!
  Die zullen wel een lading bestellingen ontvangen ineens daar bij Bol? ;)

 77.   Reactie van Loes , op 20 September, 2005 @ 10:45

  Ik ben uit 1983 en heb vroeger ook altijd moeten huilen bij pompy de robodoll. Ik heb eindelijk nog iemand gevonden die de film/serie ook kent! Ik weet nog dat ik hem vroeger altijd bij opa en oma keek, die hem op video hadden. Helaas is daar per ongeluk iets overheen genomen en hebben mijn neefjes en nichtjes nooit van dit fantastische fenomeen kunnen genieten.
  Maar daar gaat verandering in komen, aangezien ik hem net besteld heb via bol.com. Ik wacht met grote spanning naar het pakketje en zal hem dan meteen gaan kijken!
  In ieder geval bedankt voor de hulp met het zoeken naar de dvd. Jullie hebben mijn jeugd-sentiment enorm geholpen!

 78.   Reactie van Reinoud , op 12 July, 2006 @ 14:53

  Je hebt inderdaad pompy de robodoll, maar je had ook op duitsland een poppen serie met ook een robotje genaamd Robi und Tobi (of met dubbel b, dat weet ik niet meer) mijn pa heeft zelfs nog afleveringen op video2000 staan haha

 79.   Reactie van Jerry S , op 14 July, 2006 @ 19:39

  Robbie en de Robot, en er kwam ook een vuurtoren of zoiets in voor.

 80.   Reactie van Theo Janssen , op 12 October, 2006 @ 8:58

  Kijk hier maar eens, foto en DVD van Robi en tobi

 81.   Trackback van Bingo UK , op 31 January, 2007 @ 14:10

  Bingo UK

  Bingo UK

 82.   Reactie van Sentire , op 11 February, 2007 @ 10:53

  Jaaaaa dat is hem! Er staan inmiddels meer dan twee foto’s hoor, klik maar op screenshots! Ik weet het ook nog zo goed van vroeger maar kwam in gedachten niet verder als Robbie en de robot. Maar inderdaad, dat frawatuig, geweldig! Ik was erg gebiologeerd door die serie al weet ik niet meer precies waarom. De muziek die erbij zat heeft er vast aan bijgedragen, dat is vast nergens meer te beluisteren he? (is niet van willeke ghehehe)
  Maar ben al blij dat ik de foto’s weer gezien heb, geweldig :D

 83.   Reactie van Kurt , op 4 February, 2008 @ 15:39

  Ik was ook al lang aan het zoeken naar de naam van een poppenserie met een jongetje en een robot in de hoofdrol. Dankzij dit forum ben ik er achter gekomen dat het gaat over “Robbie, Tobbie en het Frawatuig”.
  Wat zou ik dit nog graag eens terug zien!

 84.   Reactie van Polski , op 4 February, 2008 @ 16:01

  Lang leve Youtube!
  http://nl.youtube.com/results?search_query=robbi+tobbi+%26+das+fliewat%C3%BC%C3%BCt

 85.   Reactie van Josan , op 27 September, 2008 @ 0:17

  Wij hebben het voor je gevonden!
  Het is nl niet Robbie de robot, maar, pampadada…..
  “Pompy de Robodoll”

  http://www.kindertv.net/index.php?option=com_content&task=view&id=543&Itemid=188

 86.   Reactie van Polski , op 27 September, 2008 @ 19:50

  Josan! Duizend kussen! Na vijf jaar en 85 reacties eindelijk het antwoord dat ik zocht!
  Hartelijk dank! Wat een verlossing!

 87.   Reactie van Frank , op 3 December, 2008 @ 11:37

  Was het niet Robbie de robot en het geheim van plumpudding castle? een marionetten serie?

 88.   Reactie van noes , op 7 March, 2009 @ 20:01

  ik heb ook nog wat op you tube gevonde

  hoop dat dit is wat je zocht
  ik vond het vroeger geweldigggggggg

  http://www.youtube.com/watch?v=yCkIfaMT9vc

  veel plezier gr noes

 89.   Reactie van wendy , op 19 January, 2010 @ 21:45

  ik dacht dat ik de enige was die er naar op zoek was! ik moest vroeg zo ontzettend huilen om die serie.
  ik heb op you tube gekeken naar
  Pompy de Robodol en daar kan je een hele hoop filmpjes kijken!!! heel veel plezier ermee

 90.   Reactie van Thorsten , op 22 October, 2010 @ 0:25

  De Robbie en de robot die ik zocht is inderdaad Robbie, Tobbie en het Frawatuig.
  hier gevonden: http://kindertv.net/kinder-en-jeugdseries/2118-robbi-tobbi-en-het-frawatuig

  Dit is inderdaad de Nederlandse bewerking van de Duitse Robbi, Tobbi und das Fliewatüüt. In NL uitgezonden van feb-april 1978 en juni-sept 1980.

  Inderdaad jeugdsentiment (ik ben 41) en ik heb destijds geen enkele aflevering gemist.

 91.   Reactie van 메이저사이트목록 , op 17 May, 2021 @ 23:40

  There are often two cards dealt to both the banker
  and the player.

 92.   Reactie van Lolita , op 12 August, 2023 @ 12:37

  If some one desires expert view about blogging afterward i recommend him/her to pay a
  visit this weblog, Keep up the good job.

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress