3 May, 2006

Rowley Birkin QC: rambling old barrister.

Te vinden onder: Uncategorized — @ 19:18

Wie kent Rowley Birkin niet, de mompelende bezopen ouwe barrister uit the Fast Show, die vanuit een leren zetel voor een statige open haard herinneringen ophaalt aan glorievollere dagen? Hieronder ziet u hem onbergrijpelijke verzuchtingen uiten over iets dat, volgens hemzelf , ‘happens to every young man’ en dat op hem een diepe indruk heeft nagelaten. Af en toe duikt er een begrijpbare zin op zoals: ‘she was a really beautiful woman’, ‘she had a very long neck’, ‘ofcourse the war came along’ en uiteraard ‘I was very drunk’.
Ik vind het een geniale figuur, en het is fantastisch van acteur Paul Whitehouse hoe hij in staat is om zo tragisch een type neer te zetten dat duidelijk uit een ander tijdperk stamt en niet in staat is om dat verleden los te laten.
Alhoewel de meeste afleveringen hilarisch zijn, vindt u hieronder een van de meest emotionele:

Sozzled, rambling old barrister, Rowley Birkin QC, sits in his chair and spins yarns of foreign adventures, mysterious women and exotic beasts, attended only by his equally ancient butler.

Rowley Birkin op Youtube


reacties (3)


3 reacties, »

 1.   Reactie van no3 , op 3 May, 2006 @ 19:54

  Geweldig toch die fast show, en idd, Rowley Birkin is een van de betere typetjes :)

 2.   Reactie van Bart , op 3 May, 2006 @ 20:57

  Prachtig. Het aantal keren dat er hier op het Netlash kantoor imitaties gebeuren uit The Fast Show, en vooral van Rowley Birkin QC, is ontelbaar.
  Maar natuurlijk zijn we dan steeds very, very drunk.

 3.   Reactie van Dirty Jos , op 3 May, 2006 @ 21:46

  http://del.icio.us/dirtyjos/thefastshow

RSS feed voor deze reacties.

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress