7 March, 2003

Slechte plaatsen

Te vinden onder: Uncategorized — @ 19:15

Ik ken mensen die zich laten leven. Mensen die over zich laten lopen en alles maar goed vinden ‘om de lieve vrede te bewaren’. Mensen die geen nee kunnen zeggen omdat ze bang zijn te mishagen. Mensen die hun leven in een caroussel van ellende doorbrengen omdat ze heel de tijd denken dat anderen van hen iets ‘verwachten’. Ze staan altijd voor je klaar en als je ze nodig hebt zijn ze er niet omdat ze voor iemand anders in de weer zijn. Ze krijgen nochtans weinig appreciatie omat iedereen er van uitgaan dat die ene toch geen ‘nee’ zal zeggen, ongeacht wat er van hem verlangd wordt. Babysitten, gaten boren, bokes smeren, rekken ophangen, boodschappen doen, stofzuigen, gezelschap houden, fietsen repareren, ambetant beginnen worden en noem maar op. Ze weten dat de boel uit evenwicht is, dat ze meer geven dan krijgen, dat hun energie verslonden word zonder dat er iets voor terug komt, en dat dit in godsnaam toch geen heel leven vol te houden valt. En zo worden ze depressief. Ze mopperen terecht dat ze meer waard zijn dan dat, en niemand luistert echt naar hen. Ze voelen zich tekortgedaan en onbegrepen, maar hebben er min of meer mee leren leven. Ze spelen met het idee om op een dag heel het boeltje de rug te keren en het af te bollen, en dan nog het liefst met de noorderzon, zodat ze tenminste één keer in hun leven iedereen een welgemeende fuck joe toe kunnen wensen. Maar de miserie is dat er daar lef voor nodig is en ach, lef meneer: dat is iets van in de films. Daarom sukkelen ze allemaal maar verder.
En voor ze het weten zijn ze oud en kwijlen ze en is hun leven dor en bijna voorbij en dan hebben ze aan heel dat circus geen kloten gehad. Sorry, geen herhalingen, deze show was slechts een éénmalige opvoering.
Wat zeg je? Je had slechte plaatsen?


reacties (10)


10 reacties, »

 1.   Reactie van liliwens , op 8 March, 2003 @ 0:25

  slechte dag is nog geen slecht wekend

 2.   Reactie van Morgaine , op 8 March, 2003 @ 2:21

  Klinkt wel vreselijk hard. Alsof het hebben van een depressie niets dan eigen schuld is. Alsof het leven volledig maakbaar is en in eigen handen ligt. Alsof er niet vele factoren meespelen. Alsof nee zeggen voor iedereen een fluitje van een cent zou moeten zijn. Volgens mij is het toch wel iets gecompliceerder dan dat. Of was dit humor?

 3.   Reactie van chipo , op 8 March, 2003 @ 9:05

  Volgens mij was dit een behoorlijk rake observatie.

 4.   Reactie van majriM , op 8 March, 2003 @ 14:19

  slachtoffer-rol

 5.   Reactie van nathan , op 8 March, 2003 @ 20:17

  als u dit bekend in de oren klinkt, moet dit dienen als een soort wake-up call denk ik, waarvoor dank ;-)

 6.   Reactie van polski in hoedanigheid van fuckin admin , op 9 March, 2003 @ 19:32

  [edited] De reactie die hier stond werd gedelete omdat hij anoniem gepost werd en agressief van toon was. Het is laf om op zulke manier reactietjes te posten. Zulk flauw gedoe kan ik niet laten staan[/edited]

 7.   Reactie van eva , op 10 March, 2003 @ 19:46

  Ik meen te weten wie je hier probeert te viseren.Enorm laf vind ik dat je het niet in deze persoon zijn gezicht durft te zeggen, maar ja, bij u moet alles en plein public, dus doe ik het ook maar.Ik vind het droef dat je die persoon daarom al 12jaar te vriend houd.Hopelijk zit jij binnen dit en 35jaar niet alleen in de zetel te kwijlen met enkel een kat naast u.

 8.   Reactie van Polski , op 10 March, 2003 @ 20:51

  Zeg wat zit jij nu te bazelen verdomme? Staat er ergens een naam bij? Hoor je de Nathan zo van zijn vijs maken? Zijn jullie de enige die de waarheid in pacht hebben? Waarom denk je dat dit over hem gaat? Zet jullie maar eerst eens rustig neer en haal een paar keer diep adem vooraleer je zo van uw vijs begint te maken.

 9.   Reactie van majriM , op 13 March, 2003 @ 10:38

  poehee… wat een agressiviteit ineens… :-(

 10.   Reactie van stefferd , op 28 March, 2003 @ 20:35

  maar dan wel met een lieve kat

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress