13 March, 2003

Straffe zaak eigenlijk wel.

Te vinden onder: Uncategorized — @ 2:45

En plots sta je daar, tot aan je knieën in de drab en helemaal alleen en verlaten en je hebt geen idee hoe je je in godsnaam uit die stinkende smurrie moet bevrijden. Elke beweging die je maakt verraad je penibele situatie en brengt je weer een beetje dichter bij je smadelijke en verwachtingsvolle ondergang. Er valt geen goed meer te doen noch te hopen. Dit is de totale absurditeit, de overtreffende trap van Kafka, het volledige onvatbare in één enkel moment van onvolledigheid gevat. Dit is een circus zonder einde met niets anders dan clown-acts die onherroepelijk de mist in gaan.
En je hebt medelijden met jezelf.
Dan besef je dat dat eendere net hetgene is wat je voortdrijft. Het doet je spartelen en doen, het noopt je tot heldendaden terwijl je een geboren lafaard bent en het dwingt je tot keuzes die je anders nooit zou maken. Het geeft je drang en stormt doorheen je geest. Het raast door je bloed en klopt in je slapen. Het kruipt overal en is met geen stokken weer weg te krijgen. En terwijl het uiteindelijk in je hersenpan aangekomen steigert en met zijn hoeven vonken uit de bonkige kasseien van je ziel slaat en brult en wild met zijn zwarte manen je zelfbeeld dooreenschudt besef je dat dit ding dat jou zo doet afzien tevens het machtigste wapen is dat je ooit in handen zult hebben als je het maar kon leren beheersen. Hetgeen je doet besluiten dat je je moet gaan oefenen in zelfbeheersing, op alle vlakken.
Hoe wil je anders heersen over dat wat jou beheerst?


reacties (3)


3 reacties, »

 1.   Reactie van devvel , op 13 March, 2003 @ 6:50

  da komt goe….
  goeie post pol

 2.   Reactie van nathan , op 13 March, 2003 @ 11:53

  ik snap het niet helemaal hoor. Heb je gewoon teveel gedronken ? Of heb je iets “verkeerd” gedaan, en is dit een ingewikkelde manier om sorry te zeggen ? ;-)

  Maar het leest zoals het voelt denk ik : het wringt, het bonkt, botst …

  Heersen over het beest in jezelf, cool. En beest is niet het goede woord. Ik denk dat ik het wel een beetje begrijp.

 3.   Reactie van Polski , op 13 March, 2003 @ 11:44

  Nope, niks sorry zeggen – misschien wel een beetje gedronken :) Het gaat eigenlijk over inzicht. Inzicht krijgen in je problemen is ze al voor een groot deel oplossen. De persoon in het stuk heeft zijn probleem ontdekt, en tevens ook wat eraan te doen valt. Sort of.

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress