19 September, 2003

Strange Little Girl

Te vinden onder: Uncategorized — @ 19:32

Wat sommige mensen allemaal met die grafische software kunnen getuigd van verbijsterend vakmanschap. Eén van die ‘tovenaars’ is de uit Frankrijk afkomstige Reiv. De tekeningen die hij maakt zijn stuk voor stuk verbluffend. Hieronder een fragment mijn favoriete afbeelding, Strange Little Girl:

Strange Little Girl - klikken voor de volledige afbeelding

In de tekening heerst een heel vreemd gotisch sfeertje dat zo goed past bij de angst (?) in de ogen van het meisje. De donkere vervallen omgeving schept een sfeer van onbehagen en terwijl het kind duidelijk naar iets kijkt waar ze niet gerust in is, nodigt dit beeld onweerstaanbaar uit tot fantaseren, tot het proberen achterhalen van het grotere geheel achter dit deel, tot het overschrijden van de limieten van deze freeze-frame en tot het besef dat jij toch niet daar in dat gangetje zou willen staan. Hoe langer je ernaar kijkt, hoe meer het op horror begint te lijken. Als ik maar niet van haar ga dromen! ;P
Knap staaltje werk van de artiest. Hij beheert duidelijk niet alleen perfect zijn techniek en zijn software, hij heeft ook nog de juiste verbeelding om de nodige portie mysterie en emotie (die ogen!) in zijn werk te leggen. Slechts één woord: amai!

Reiv.
Strange Little Girl.
CGNetworks Gallery Forum.


reacties (3)


3 reacties, »

 1.   Reactie van bernard , op 20 September, 2003 @ 9:29

  ‘k Open de Reiv site en… hij is leeg.

 2.   Reactie van Polski , op 21 September, 2003 @ 1:18

  Zijn redirect service werkt nie echt. Probeer deze eens:
  http://reiv.9online.fr

 3.   Reactie van bernard , op 21 September, 2003 @ 19:36

  Dank, man.

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress