11 October, 2002

t’ Is oktober, hou het sober.

Te vinden onder: Uncategorized — @ 8:58

Met bovenstaande slogan wil de Vlaamse overheid, nu de zomer echt wel voorbij is en iedereen zijn chauffage weer opendraait, ons eerder aansporen tot het aantrekken van een warme trui dan tot en masse opendraaien van de verwarming. Dat dit een goede zaak is voor zowel het milieu als mijn portemonee staat buiten twijfel.
Gisteren stond ik op, en het was koud. Dus ik uit bed, de gaskachel in de kamer op zeven gedraaid en er weer in voor een half uurtje. Toen ik er dan definitief uit moest was het lekker warm in de kamer, hetgeen wel aangenaam was maar waardoor mijn slaapkop niet verdween. En het was met die slaapkop dat ik niet heb opgelet toen ik aangekleed gewassen en wel de balkondeuren opende zodat de kat buiten kon, en de huisdeur achter me dichttrok, op weg naar mijn nobele dagtaak.
Toen ik thuiskwam, u raadt het al, was het op mijn appartementje niettegenstaande de open balkondeuren, een aangename tweeëntwintig graden. De kachel was heel de dag op zeven blijven staan, en had zijn uiterste best gedaan om de kamer lekker warm te houden. Dat diezelfde warmte direct weer door de balkondeuren naar buiten vloog kon de kachel niet schelen. Zijn functie is gas verstoken, en aangezien ik die ochtend de kachel niet had dichtgedraaid heeft hij zich de hele dag met een ijzeren vastberadenheid van zijn taak gekweten.
Wat een verspilling – en ik weet van vorige winter dat me dat nog gaat overkomen. Ik moest maar eens een bordje maken en op de deur hangen: ‘zet uw chauffage af, onuitgeslapen maf’ of zoiets. Dan kan ik me aan het einde van de winter van het zo uitgespaarde geldbedrag eens goed gaan pinten pakken :)


reacties (4)


4 reacties, »

 1.   Reactie van nathan , op 11 October, 2002 @ 11:31

  Dat overkomt mij dus ook steeds, en mijn rekening is er dus ook naar. Aaaarghh ;-) Maar tis wel altijd tropisch warm bij mij …

 2.   Reactie van www.wereldkeuken.be , op 11 October, 2002 @ 15:00

  En binnenkort lezen we weer dat het gat in de ozonlaag groter is geworden :(

 3.   Reactie van CasaSpider , op 13 October, 2002 @ 18:47

  Polski, gij moet toch in een handomdraai een Climat-Control System kunnen programmeren…

 4.   Reactie van chipo , op 13 October, 2002 @ 20:16

  ja maar wil zijn kachel dat ook ? Als ik mee mag pinten pakken, stuur ik af en toe wel een mailtje:
  hee slaapkop
  het kan wel op!

  Hee slome
  kachel uit, nie drome!

  enzovoorts…………

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress