31 March, 2006

They’re Coming to Take Me Away Ha-Haaa!

Te vinden onder: Uncategorized — @ 21:56

Iedereen kent het waanzinnige ‘They’re Coming to Take Me Away Ha-Haaa!’, maar wie kent het vervolg ‘I’m Happy They Took You Away, Ha-Haaa! ‘? Ikke alvast niet, maar gelukkig passeerde ik onlangs nog op het onvolprezen Chocoreve en kijk! Daar vond ik deze heerlijke cult-klassieker van Napoleon XIV. Ik heb geen idee hoe ik het moet noemen, (psychedelica? humor? lofzang der gekte?) maar verdomd mijne kop eraf wanneer u deze plaat na het nuttigen van een toegewijde sigaret of twee niet uitzonderlijk ‘interessant’ zult vinden.

Napoleon

Rode draad doorheen de plaat is mentaal ziek-zijn maar dat zal de pret niet drukken. Zo zijn daar de nummers ‘The Place Where The Nuts Hunt The Squirrels’ en ‘Bats In My Belfry’ waarin men zich terecht afvraagt wie er eigenlijk normaal is. ‘Doin’ the Napoleon’ geeft u de raad om u als Napoleon te gedragen opdat u dan met alles weggeraakt. ‘The Nuts On My Family Tree’ is een ode aan voorvaderen waar een klink aan mankeert. ‘Marching Off To Bedlam’ is een mars die recht naar de inrichting leidt en van ‘I Live In A Split-Level Head’ krijgt u er zelf een. Vergeet vooral ‘They’re Coming to Take Me Away Ha-Haaa!’ en het aantal variaties hierop niet! En wanneer u na herhaaldelijk beluisteren van deze plaat die vooral gedragen wordt door een tamboerijn en een heliumstemmetje zelf nog niet zo zot als een deur zou geworden zijn, dan was u het al. :)

muziek
teksten

Het is overig trouwens zeer aan te raden om eens door de archieven van Chocoreve te struinen wanneer u er niet al te afkerig van bent om uw muzikale horizonten te verbreden.


reacties (2)


2 reacties, »

 1.   Reactie van bernard , op 1 April, 2006 @ 9:51

  Dank.
  Je weet dat ik een voorstander ben van nieuwe muziek, dingen moeten immer vooruit. Mar toch : er is bijv. http://www.fonos.nl Het is een site ( archief) met vinylplaten, die niet meer te koop zijn. NL platen kan je bestellen, fonos brandt die dan op CD. Ander : http://www.jazzarchief.nl

 2.   Reactie van bernard , op 1 April, 2006 @ 12:10

  Eens goed die site bekeken. Interessant, vooral folkrock en early garage. Vond ik toen maar zozo. Maar kijk, zelfs Gryphon staat erbij . En vooral : Amazing Blondel ( renaissance & rock- heb ik zo goed als alles van).

  Wel eens beluisteren: Gong ( Daevid Allen & co. : australisch / briits / frans, toen een muzikale commune in Normandie, eigen taal / verhaal/ etc.,: flying teapot en camembert électrique inbegrepen).

  als je dat doorstaan hebt ben je rijp voor het meesterwerk in BE “rock”geschiedenis: Marc Hollander’s Aksak Maboul” ( of anders gespeld, maakt niet uit) : ” Un peu de l’ ame des bandits”, http://www.crammed.be/crammed/cra00201.htm Van Charles Trenet ( nat. 7 ) tot sonorische verkenningen. In Zwitserland opgenomen met Fred Frith. Daarvoor moet je , tja, franstalige belgen zijn.

RSS feed voor deze reacties.

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress