23 March, 2005

Uw lijst of uw leven!

Te vinden onder: Uncategorized — @ 6:52

Sommigen hebben lijstjes met hun boodschappen erop en anderen houden een lijst bij van hun prioriteiten. Er zijn er die een lijst afgaan om te weten waar ze staan en er zijn er die afgevoerd werden omdat hun naam op een lijst stond.
LVB.net publiceerde onlangs een lijst van webloggers die voor of tegen hem zijn, waarvan sommigen met de naam en voornaam van de domeinnaambeheerder erbij en anderen met slechts een bronvermelding. Domeininformatie is heel gemakkelijk op te vragen en zolang LVB die namen kan vinden kan iedereen dat ook dus zo’n miserie mag dat niet zijn. Wat me wel opvalt is de rigoreusheid waarmee de arme man de moeite heeft gedaan om die informatie blog per bekritiserende blog op te vragen, te stockeren of te memoriseren, en ze daarna quasi-onschuldig mee te publiceren in de lijsten waarin en waarmee hij duidelijk zijn voor-en tegenstanders kenbaar maakt.
Misschien heeft die slimme LVB wel een goed idee gelanceerd! Aangezien er tegenwoordig in de vlaamse blogosfeer nog minder te beleven valt dan in de uitgedroogde pruim van tante nonneke stel ik, door de moeder van alle vlaamse bloggers geïnspireerd voor dat we met zijn allen lijstjes gaan publiceren van hen die ooit iets liefs of stouts over ons hebben gezegd. Hou u bij maximum zeven fijnaards pro en zeven sukkelaars contra. Het opzoeken van bijbehorende wettelijke namen en voornamen laten we aan hèm over want hij heeft daar tijd voor. Ga dan! Doorzoek die referers naar kritiek op jou online-beleving! Kick op die trip en markeer de vermetelaars en post hen! Haal die koeien uit de sloot en stal hen uit! Maak voor eens en altijd duidelijk wie wel en wie niet tot jouw kamp behoort door de boel heel zwart-wit te splitsen in een hoopje pro- en contrabloggers en hopla, we zijn weer vertrokken voor een week of wat commotie.
Lijstjes. Mmja. Op de stembrief of om doodsportretten en om de eerdere twee genoemde redenen en verder mag je ze houden. Want lijstjes catalogiseren mensen en zeker wanneer het over die mensen hun mening gaat. Meningen op zich bekritiseren alleen maar, gefundeerd of niet, en kunnen zelden kwaad.


reacties (15)


15 reacties, »

 1.   Reactie van Verbal Jam , op 23 March, 2005 @ 14:33

  Ja, ik zat ook al verbaasd te kijken. Niet dat ik nu zoveel tegen LVB heb hoor. Zijn politieke standpunten (voor zover ik die van over de grens kan beoordelen) zijn niet de mijne, maar dat neemt niet weg dat hij serieus werk maakt van zijn blog en allerminst van oppervlakkigheid beschuldigd kan worden. Ik heb liever een politiek andersdenkende die een doortimmerd debat voert dan een oppervlakkige slapjanus die het altijd met me eens is. ;-)
  Overigens vond ik vroeger vooral de technische artikeltjes op LVB heel interessant.

 2.   Reactie van Chipo , op 23 March, 2005 @ 12:07

  Pollemans, waarom word jij niet genoemd?No2 wel 2 keer!

 3.   Reactie van Chipo , op 23 March, 2005 @ 12:21

  Trouwens die arme Verbal wordt geciteerd uit februari 2003, das pas echt makkelijk.

 4.   Reactie van Luc , op 23 March, 2005 @ 12:01

  Och, de man is een ondernemer, en hij probeert zijn winkel zo goed mogelijk te verkopen. Wat hem opnieuw lukt, gezien de links naar zijn blog die hier en daar opduiken in andere weblogs.

  (Ik was overigens zelf ook al aan het denken aan zo’n lijstje. Maar de contra’s zouden wat te veel overwicht hebben, sinds onze "aangename uitwisseling van beleefdheden" in januari… :-D

 5.   Reactie van muggenbeet , op 23 March, 2005 @ 10:36

  Lvb doet me een beetje denken aan de Operatie Mammoet van de rijkswacht en Jean Gol begin jaren 80 waarbij onder het mom van de zoektocht naar de CCC al de linkse organisaties een huiszoeking aan hun broek kregen en geficheerd werden. Lijkt me echt een bezigheid voor iemand met flikken-genen in zijn bloed.

 6.   Reactie van Relke , op 24 March, 2005 @ 20:33

  @ Daan: of jij kunt niet tellen met je vier weblogs, of LVB manipuleert zijn blogium.be of blogium.be trekt op niks gewoon, want die fameuze lijstjes van Luc staan daar toch maar mooi allebei bovenaan te prijken. En dat met slechts 4 of 5 blogs die het erover hadden? Ja, zal wel.

 7.   Reactie van Polski , op 24 March, 2005 @ 19:37

  Daan, niets heeft er ooit baat bij gehad om doodgezwegen te worden.
  Je stelt de zaken voor alsof LVB alles mag en de andere smurfen maar moeten volgen in zijn gedoe of er anders over zwijgen. Zwijgen we niet, dan hebben we de zaken zelf in de hand gewerkt (welke zaken? Ga ik weer iemand in de toiletten van de kroeg tegenkomen die me dringend aanmaant mijn bakkes te houden? Was jij dat soms, die vorige keer, Daan?). Zwijgen we wel, dan is er niets aan de hand omdat er dan niemand nog kritische praat heeft op de meer en meer uitgesproken rechtse methodes en ideeën van een voormalige internet-entrepeneur en zijn joelende bende meeheulers. En trouwens, Daan, mensen aanraden om te zwijgen over bepaalde zaken past helemaal in de fascistische filosofie van diegenen die lijstjes maken met namen van mensen die voor of tegen hen zijn.

 8.   Reactie van Chipo , op 24 March, 2005 @ 18:26

  Pollebaby, ik herkon je niet met je echte naam.
  @Daan: doodzwijgen is zó 2004

 9.   Reactie van Daan , op 24 March, 2005 @ 18:31

  Commotie? Al wat ik zie is 4 andere bloggers (waaronder jij) die melding maken van LVB z’n lijstjes en er wat over zeiken. Je reageert in feite op iets wat je zelf in de hand werkt. Die lijstjes hadden ook doodgezwegen kunnen worden.

 10.   Reactie van de moeder van alle vlaamse bloggers , op 24 March, 2005 @ 11:11

  hahaha
  verdorie Pol ik ga je nog goed vinden als ik niet oplet :)

 11.   Reactie van Polski , op 24 March, 2005 @ 4:17

  He Chipo, ik sta echt wel bij de contralijst

 12.   Reactie van LVB , op 25 March, 2005 @ 17:03

  @Relke: Inderdaad, met links vanuit slechts 4 of 5 blogs geraak je (soms) tot aan de top van Blogium. Volgens mij bewijst dat twee dingen: dat het actieve deel van de Belgische blogosfeer klein is, en dat er in de Belgische blogosfeer wél diversiteit is inzake links en onderwerpen.

  Blogium heeft één blog over het hoofd gezien bij het tellen van de links naar die pro- en contra pagina’s: http://www.sken.be.

 13.   Reactie van Daan , op 25 March, 2005 @ 18:01

  Polski: waar “[stel ik] de zaken voor alsof LVB alles mag en de andere smurfen maar moeten volgen in zijn gedoe of er anders over zwijgen”? Dat is een wel erg euhm, ‘liberale’ interpretatie van mijn woorden. Een straw-man heet zoiets. Maar bon, voor alle duidelijkheid: ik raad niemand aan tot zwijgen, integendeel. Ik kloeg gewoon even de kromme logica in je stukje aan. Maar voor het overige: schrijf en spreek en reageer kritisch en ongeremd over wat je wilt!

  En nee, bij mijn weten heb ik nog nooit iemand bedreigd op café. Ik vond dat even laf als jij, en wens daar dus ook niet verdacht over gemaakt te worden.

  Relke: Over manipulatie van Blogium kan ik niet oordelen.

 14.   Reactie van Polski , op 25 March, 2005 @ 19:31

  @ Daan: ik ging in mijn antwoord aan jou iets te hard door de bocht. Dank je voor je reactie.

 15.   Reactie van Johan , op 27 March, 2005 @ 2:10

  Ik kan maar een ding zeggen over het webloggen, trek samen aan een zeel en de Vlaamse weblog zal iets betekenen. http://www.belg.be/index/b_leesmeer.php?x=1327

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress