10 July, 2002

Vrij radicaal gedoe

Te vinden onder: Uncategorized — @ 12:53

Dacht u dat bacterieën en virussen de enige wezens waren die uit zijn op de sloop van uw en mijn lijf en leden? Ons lichaam zit vol met deeltjes die instabiel zijn omdat ze een ongepaarde elektron bevatten. Die deeltjes zullen steeds blijven zoeken naar een aanvullend deeltje om daardoor een stabiele stof te worden. Da’s normaal, dat doen ik en u ook. Het nadeel ervan is dat er deeltjes weggehaald worden bij andere, lichaamseigen stoffen, die op hun beurt dan weer een instabiel deeltje vormen. Deze deeltjes noemt men vrije radicalen, en dit proces doet zich voor tijdens de verbrandingsprocessen in de cellen. Eigenlijk roesten we vanbinnen weg.
Die vrije radicalen komen onvermijdelijk ons lichaam binnen, en ons fantastisch lijf gebruikt een eigen verdedigingsmiddel om die radicale rakkers een halt toe te roepen: anti-oxidanten maken de radicalen onschadelijk en voorkomen dat ze erfelijk materiaal beschadigen.
Mijn levensstijl voorziet mij met meer vrije radicalen dan mijn verdedigingsmechaniek aankan. Dat komt omdat ik rook, teveel koffie zuip, dagelijks met mijn fiets doorheen het spitsuur laveer (uche!) en vrij ongezond eet. Mijn lijf is dus een tempel voor die vrije radicalen, en ik hoor ze hun kameraadjes en mede-instabielen gewoon uitnodigen om te komen feesten. Mijn verdedigingsbarrière kreunt onder zoveel geweld en gisteren zijn er voor het eerst een paar anti-oxidanten gedeserteerd. De lafaards.
Hoog tijd om mijn verdedigingslinies te voorzien van hulp dus, met als vuurkracht vitaminen en vitaminen en selenium en als infanterie een hele hoop fruit.
Dood aan die vrije radicalen!
En nu ga ik een sigaretje paffen…


reacties (4)


4 reacties, »

 1.   Reactie van Marie , op 10 July, 2002 @ 15:22

  Slag van de molen gekregen Polski?

 2.   Reactie van Mikaël , op 10 July, 2002 @ 19:28

  bedankt voor de gratis les biochemie ;-)

 3.   Reactie van polter , op 10 July, 2002 @ 19:11

  geloof die zever van de gezondheidsholistischezweefmaffia nou maar niet Pol. strax willen ze ook iets tegen veroudering.

 4.   Reactie van Mirjam , op 11 July, 2002 @ 8:00

  hou niet van radicalen, zeker niet als ze vrij zijn ;-)

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress