5 April, 2003

Waar zijn de filosofen?

Te vinden onder: Uncategorized — @ 4:45

Veel van wat ons aanbelangt raakt ons niet. Veel van wat ons aan het denken moet zetten geraakt niet verder dan ons korte-termijngeheugen. Van de gruwelen die ons lot bepalen wenden we het hoofd af. Veel van hetgeen we als kritisch mens menen te denken is ons via allerlei sluipwegen ingegeven door hen die bepalen wat we moeten denken. Wat we menen te zien zien we niet, bijna alles van wat we dachten te horen schijnt witte ruis te zijn en het overgrote gedeelte van wat we doen is ingegeven door lafheid en zelfbehoud. Het meeste van wat we zeggen is nietszeggend geraaskal en we verkiezen om te zwijgen wanneer we zouden moeten spreken. Huichelarij dragen we hoog in het vaandel en de verontwaardiging die we tonen wanneer we daarmee geconfronteerd worden is als een dril ingestudeerd.
Want hoe is het anders zover kunnen komen denk je dat een tweehonderdtal pippo’s zomaar kan dobbelen met het lot en leven van zes miljard anderen?


reacties (3)


3 reacties, »

  1.   Reactie van Kwaadbloed , op 6 April, 2003 @ 5:27

    Na bijna 48 uur nog geen enkele reactie: het lijkt erop Polski, dat je de nagel recht op de kop hebt gehad.

  2.   Reactie van bernard , op 6 April, 2003 @ 18:06

    Juist, Pol.Recht erop.

  3.   Reactie van Thomaz , op 7 April, 2003 @ 12:20

    Zit je op het station, moet je op de trein wachten. Snel, pak je mobiel voor je begint met nadenken over de dingen van het leven. Gelukkig, net op tijd een zinloos gesprek met een vriend begonnen die je de laatste tijd eigenlijk alleen nog maar telefonisch spreekt…

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress