6 April, 2002

Waden door stroop

Te vinden onder: Uncategorized — @ 19:30

Het zijn trage dagen. Door mijn degradatie naar lowband is het hier ten huize Polski zeer frustrerend surfen. Ik heb net genoeg ‘juice’ om mijn email te checken en simpele webpaginaatjes te openenen. En dan ook niet meer dan drie tegelijk, anders slibt de boel hier helemaal dicht en geven de lichtjes van de modem geen teken van interesse meer. Wanneer Telenet lowband zegt, bedoelen ze eigenlijk noband.
Ik heb nog 45 meg weg te werken vooraleer de kraan weer opengaat, en dat zou tegen morgenavond allemaal achter de kiezen moeten zijn. En zelfs dan moet ik me inhouden, want ik begin weer te breedbanden aan 2% onder het maximum toegelaten dataverkeer.
Telenet werkt met een venster van 30 dagen. De megabytes die je dertig dagen geleden hebt verbruikt aan up-en downstream gaan van je totaal aantal verbruikte dataverkeer af, en de mega’s die je vandaag hebt verbruikt komen erbij. Zo heb je per dertig dagen 10 giga om mee te spelen, waarvan 1.5 gig aan upload mag worden verspild. Het is de verantwoordelijkheid van de gebruiker om zelf een oogje te houden op zijn ‘score’. Daarvoor heeft Telenet de telemeter uitgevonden.
Dan kunnen misbruikers als ik er naar zitten loeren tot het metertje weer onder 98% staat vooraleer in hun bolides de internet-highway op te scheuren, jagend naar schatten aan nutteloze informatie en illegale downloads :) Maar deze keer hou ik wel mijn metertje in het oog en vergeet ik Audiogalaxy niet af te sluiten als ik op de lappen ga.


reacties (4)


4 reacties, »

 1.   Reactie van Red , op 6 April, 2002 @ 19:34

  gedachte:waar ken ik dit scenario toch van…:o)

 2.   Reactie van Gerdy , op 6 April, 2002 @ 21:55

  Het terrasjesweer is toch niet gedaan zeker ;-) ?

 3.   Reactie van Bart VH , op 6 April, 2002 @ 22:32

  is er een truk om enige dingen te DOWNLOADEN van katzwarez, of moeten we genoegen stellen aan porno en dergelijke??? ;o)

 4.   Reactie van Polski , op 7 April, 2002 @ 1:20

  Amai Bart, als ge daar nix van kunt downloaden ben ik nen aap

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress