11 February, 2004

Wat goede raad:

Te vinden onder: Uncategorized — @ 5:33

Goede raad is een verraderlijk iets. Goede raad wordt vaak verstrekt door mensen die jouw problemen menen te herkennen. Goede raad komt van hen die beweren te begrijpen wat er zoal allemaal in jouw richting aan miserie komt aangewaaid omdat ze nèt hetzelfde hebben meegemaakt. Goede raad is helemaal niet duur omdat iedereen er wel wat van op overschot heeft.
Goede raad is verschrikkelijk. Het ondermijnt je zelfvertrouwen, het doet je twijfelen en het verminkt je mogelijkheid om tot een deftig besluit te komen. Goede raad heeft ferme doornen.
Tenzij hij van mensen komt die het écht goed met je voorhebben. Niet van die pippo’s aan den toog dus, en evenmin van hen die één keer met je geslapen hebben of van hen die dorsten naar meer erkenning en aandacht of van hen die wankelen wegens te weinig zelfvertrouwen en een ondraaglijke misbegrepenheid. Maar van de uitverkorenen die om je geven, van de weinigen die je gaarne zien en die zullen rouwen om de rand van je graf, van hen die van ver voelen wanneer je pijn hebt en van de anderen die jou vergeven en omhelzen na je goorste verraad, van die die geen woorden nodig hebben om je iets te zeggen en van diegenen die weten wie je bent nog maar voor je het zelf weet, van hen dus neem je die raad aan.
Dat staat buiten kijf.


reacties (3)


3 reacties, »

 1.   Reactie van Chipo , op 11 February, 2004 @ 8:38

  Pol, je spreekt uit, en heel wat mooier, wat een van mijn meest primaire opvattingen/gevoelens is.
  Met dank en dikke zoen. (en Kop aan Held Sneeuwbal)

 2.   Reactie van Gooly , op 11 February, 2004 @ 9:46

  En die mensen hoeven meestal geen goede raad tegeven om je te helpen.

 3.   Reactie van Novecento , op 19 February, 2004 @ 3:08

  uitverkoren zijn kent eigen dynamiek en privileges, jewel.

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress