31 May, 2002

Wereldbeker-ellende

Te vinden onder: Uncategorized — @ 14:41

Vanmiddag werd de eerste match gespeeld van de wereldbeker voetbal. Frankrijk – Senegal.
Vier weken lang is het niet anders dan voetbal waarmee men ons rond de oren slaat. Live uitzendingen samenvattingen samenvattingen van samenvattingen replays interviews impressies roddels ( is de keeper gisteren nog goed naar het toilet kunnen gaan na die sushi-schotel of heeft hij last van krampkes? Is het waar dat de bondscoach per ongeluk een broodje hond heeft gegeten? Speelt het Japanse team werkelijk met kamikaze-spitsen? ) vergelijkingen prognoses specialisten in de studio specialisten ter plaatse beschilderde en bespottelijk uitgedoste fans kortom, heel het circus is weer in gang getrokken. Op elk tv-kanaal elke krant elk tijdschrift op reclamepanelen langs de weg in fastfoodrestaurants op de colabekertjes op zakken chips blikjes bier in gesprekken op het werk gesprekken op de trein herbesprekingen op zaterdagen zondagen en weekdagen clacsonerende autostoeten met feestende supporters die uit de raampjes hangen en al joelend met hun vlaggen zwaaien weddenschappen woede vreugde teleurstelling andere emoties enzovoort enzoverder, en daar zit ik voor vier weken middenin, ik kan er niet aan ontsnappen. En dat terwijl voetbal me eigenlijk geen bal interesseert. Ik zal weeral op een andere planeet leven voor vier weken, tussen wezens waar niet mee kan comminiceren, en deze keer ligt het niet eens aan mij :)


reacties (9)


9 reacties, »

 1.   Reactie van bernard , op 31 May, 2002 @ 15:13

  Persmededeling van het Belgische Ministerie van Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Internationale Samenwerking
  Communiqué de presse du Ministère belge des Affaires étrangères, du Commerce extérieur et de la Coopération internationale
  Mitteilung des belgischen Ministeriums für auswärtige Angelegenheiten und internationale Zusammenarbeit
  Press release of the Belgian Ministry of Foreign Affairs, Foreign Trade and International Cooperation
  De wereldbeker moet een voetbalfeest worden. Een goede voorbereiding kan daarbij helpen !

  Brussel, 28.05.2002

  De wereldbeker 2002 in Japan zal een avontuur zijn voor de bezoekende fans. Het zou de trip van hun leven kunnen worden, zeker wanneer de Belgische ploeg het goed doet.

  Er zijn grote culturele verschillen tussen Europa en Japan. Gedrag dat in Europa algemeen aanvaard wordt van voetbalsupporters is dat niet noodzakelijk in Japan. De speelsteden zijn niet gewend aan Europese voetbalsupporters. Omgekeerd kan een bezoeker in een vreemde omgeving voor verassingen komen te staan. Er zal echter steeds hulp in de nabijheid zijn: het gastland is een vriendelijk land dat de voetbalsupporters hartelijk welkom heet. Daarenboven zullen Belgische consulaire vertegenwoordigers aanwezig zijn bij elke wedstrijd van het Belgische elftal. Verder zullen de Belgische politiediensten nauw samenwerken met hun Japanse collegas.

  Om de Belgische voetbalsupporters te helpen bij de voorbereiding van hun reis heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken samen met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en de Koninklijke Belgische Voetbalbond een aantal praktische informaties verzameld. Deze zijn te consulteren op volgende adres : http://www.diplobel.org

  U vindt er antwoorden op praktische vragen zoals : Hoe zich te gedragen in de voetbalstadions ? Hoe best betalingen te verrichten ? Hoe best te reizen tussen de verschillende steden ? Tot slot volgt er een overzicht van de consulaire bijstand die de Belgische ambassade ter plaatse kan verlenen alsmede de contactadressen en telefoonnummers van het Belgisch diplomatiek personeel dat ter beschikking staat en van het verbindingsbureau van de Koninklijke Belgische Voetbalbond.

  Een voetbalsupporter is ook in zekere zin een “ambassadeur” van zijn land. Openheid en respect zijn de beste gidsen om de fascinerende cultuur van het gastland te waarderen.

  (… de rest van deze ellenlange reactie is gedelete door Polski)

 2.   Reactie van Polski , op 31 May, 2002 @ 16:28

  Ik begrijp niet dat mensen gelijk Bernard niets beters te doen hebben dan oa heelder persmededelingen ongevraag te copy/pasten in andersmans reactiescripts. Na talloze malen gevraagd te zijn door ver iedereen waar hij zijn onzin komt droppen, blijft Bernard ongestoort verder zijn literaire braaksels sluikstorten op andermans weblogs, onderwijl al grijnzend zijn middenvinger opstekend naar de respectievelijke eigenaars ervan onder het mom van ‘ik ben altijd al een beetje rebels geweest’.
  Mensen als Bernard verdienen geen respect. Mensen als Bernard zijn parasieten die zichzelf optrekken aan het harde werk van anderen, er zichzelf in komen mengen en er uiteindelijk het hunne van makend. Mensen als Bernard zijn voor Polski te plaatsen onder de afdeling egoïstische hufters met pathetische hang naar zelfbevestiging.
  Vanaf heden verbied Polski Bernard nog om een letter in het reactiescript van dit blog te zetten, of maatregelen zullen genomen worden.
  Ik ben het beu met die zeveraar, ik heb het gehad. Komt daar zomaar wat rondstampen in weblogland zonder zich één bal aan te trekken van de netiquette, waagt het om na herhaalde verzoeken om op te houden met die ongein de weblogger van dienst te beledigen door geen gehoor te geven aan diens smeekbede en persistent verder te blijven spammem. Zulk gedrag is ontoelaatbaar. Daarom de laatste verwittiging aan Bernard: hou er mee op.

 3.   Reactie van karma , op 31 May, 2002 @ 17:33

  ‘t kan me ook geen fluit interesseren (het voetbal dus)

 4.   Reactie van poopoo , op 31 May, 2002 @ 18:38

  Polski, ik had het niet beter kunnen zeggen. Volledig eens met je anti-bernard pleidooi !

 5.   Reactie van Omar , op 31 May, 2002 @ 19:27

  Goedzo. Men moet niet denken dat men zich zomaar alles kan permitteren.

 6.   Reactie van Gerdy , op 31 May, 2002 @ 19:01

  In Hypermart kan je deze blokkeren, is het niet?

 7.   Reactie van Polski , op 1 June, 2002 @ 20:44

  Zou kunnen – is al lang geleden dien hypermart :) Met B2 kan ik hem wel deleten ja – ‘censureren’ zal hij het wel noemen. Nu ja, hij heeft het over zichzelf uitgeroepen…

 8.   Reactie van Polski , op 2 June, 2002 @ 1:38

  Damn Tripleee, da’s waar, ik heb je daarover nooit teruggemailt. Sorry :(

 9.   Reactie van Tripleee , op 2 June, 2002 @ 0:55

  hmmmm… volgens mij is dit de verklaring waarom ik helaas geen reactie heb gehad van u op mijn uitnodiging voor tripleee’s wk-pool op tripleee.net/worldcup2002
  jammer jammer jammer :(

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress