15 July, 2002

Wie zijn hier de terroristen?

Te vinden onder: Uncategorized — @ 11:53

Bush is gek – en samen met hem al de Amerikanen die die pipo blijven steunen. The land of the free? Laat me niet lachen. Sinds een handvol terroristen op 11 september Amerika liet zien wat Amerika werkelijk voorstelt, zwaait die cowboy in het witte huis met vanalles en nog wat om die terroristen te pakken te krijgen. Dat valt te begrijpen. Dat hij daarin erg ver gaat en ondemocratische methoden gebruikt zal geen enkele doorsnee Amerikaan storen, wel integendeel. Of wat dacht je van de USA PATRIOT ACT (Uniting and Strengthening America by Providing Appropriate Tools Required to Intercept and Obstruct Terrorism) van oktober 2001, waarin de Amerikaanse veiligheidsdienst de toelating krijgt om het huis van een verdacht persoon ondersteboven te keren en er afluisterapparatuur in te plaatsen, zonder dat die persoon daar van op de hoogte moet gesteld worden? Ook werd er een soort spionagedienst op poten gezet onder de naam TIPS (The Terrorism Information and Prevention System), waarin gewone mensen zoals u en ik opgeleid worden om ‘verdachte zaken’ te rapporteren. Elkaar te verlinken, met andere woorden. Staat uw bakkes mij niet aan? Een telefoontje van mijnentwegen naar de instanties dat u zich bezighoud met het bestuderen van de Arabische taal, en voor u het weet en na u van uw werk thuiskomt is uw huis helemaal binnenstebuiten gehaald. Met terroristen kan je nooit voorzichtig genoeg zijn. En bent u dan, achteraf gebleken, helemaal geen terrorist, nou ja, u begrijpt dan toch wel dat deze zaken in het belang van het land zijn, nietwaar?
Hoogst ondemocratische middelen zijn dat, die doen terugdenken aan praktijken van het voormalige Oost-Duitsland en die de staat de mogelijkheid geven om burgers te controleren op wat ze denken en doen. Bush en zijn regering maken dapper misbruik van de situatie om hun wil op te leggen aan het eigen volk en aan de rest van de wereld, allemaal onder de edele vlag van ‘oorlog tegen het terrorisme’. Dat er in die oorlog de ene blunder na de andere gemaakt wordt is niet van tel. De grootste hypocriet van de wereld blijft maar heldhaftige taal uitslaan en de superioriteit van de Amerikaanse natie bevestigen. Binnenkort vallen ze Irak binnen en moet Saddam eraan geloven, in Afghanistan hebben de Taliban er al aan moeten geloven en is er een Amerikaans-vriendelijke regering geïnstalleerd. Nog even en Amerika heeft bereikt wat ze wil: controle over de russische intercontinentale oliepijpleidingen die dwars door Zuid-Azië (Afghanistan) lopen, controle over de politieke toestand in de regio, controle over de machtsverhoudingen elsewhere in de wereld, controle over het gedrag van de eigen burgers thuis, controle over de wereldeconomie, controle over de controle en uiteindelijk de controle over alles en iedereen op deze aardkloot. The American dream: everything is MINE.
Als men u ooit zou vragen waar de terroristen zich verstoppen, mag u voor mijn part gerust richting Washington wijzen. Veel verschil tussen het aanroepen van Allah door baardmansen alvorens ze zich opblazen of een building inboren, en het eeuwige ‘God bless America’ gezeik waarmee elke Amerikaan geïndoctrineerd is, is er niet. Veel verschil tussen de bommenleggers die onschuldigen doden en de Amerikaanse boycots die verantwoordelijk zijn voor het sterven van kinderen wegens gebrek aan medicijnen is er in mijn ogen ook niet. Veel verschil tussen die cowboy uit Texas die president is mogen worden omdat zijn papa wat mensen kent, en zijn vijanden die hem en Amerika naar de hel wensen, kan ik ook al niet zien.
Bush is gewoon een machtswellustige hypocriete zakkenvuller. En als de Amerikanen hem binnenkort nog een ambtstermijn gunnen, dan zijn ze geen haar beter dan hun ‘leider’.


reacties (6)


6 reacties, »

 1.   Reactie van website4all.nl , op 16 July, 2002 @ 10:42

  Nog steeds geen gedachte onder zo’n prachtig pleidooi? Trots dat ik de eerste mag zijn. Ik ben het dan ook helemaal met je eens.

 2.   Reactie van StuArt , op 16 July, 2002 @ 19:10

  Land of the free, home of the slave..

 3.   Reactie van aad , op 16 July, 2002 @ 21:44

  De Amerikanen krijgen een regering die ze verdienen alleen de ellende is, dat de rest van de wereld er ook wat van merkt.

 4.   Reactie van Tussenhaakjes , op 16 July, 2002 @ 23:21

  Mocht er een rechtvaardiging van terrorisme bestaan, dan is het Bush.

 5.   Reactie van Yves , op 19 July, 2002 @ 1:03

  Een prachtig stukje erudiete blog!
  Pijnlijke realiteit, pijnlijke onmacht.
  Waarom zwijgen onze hooggestemde vertegenwoordigers?

 6.   Reactie van pablow , op 19 July, 2002 @ 13:17

  en zo is dat …

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress