21 March, 2005

Blogoquarium

Te vinden onder: Uncategorized — @ 6:05

Sinds de twee weken dat ik weer online ben doorkliefde ik de vlaamse blogosfeer en ik moet zeggen dat ik me nog nooit zo verveeld heb. Ik weet amper nog naar welke blog ik mij moet keren om mij te amuseren. Ik weet bijna niet meer tot welke blog me te wenden om iets nieuws te lezen. Armoe troef. Komkommertijd en dat terwijl het geeneens zomer is.
LVB.net? Zit even op zijn tandvlees. dominiek.be? Maakt nog evenveel lawaai als voorheen. Librarian? Heeft zijn 15 minuten wel gehad. blogium.be? Was van het begin al een scheet in een fles. SuperBlog? Klinkt veel straffer dan wat het ooit zal voorgesteld hebben. Gent.blogt? Fijn initiatief dat ondertussen bijna verworden is tot een online-uitgaans-blaadje. Kustmijnkloten.be? Ha, nog niet eens geregistreerd zelfs! Mezelf dan maar? Sinds een tijdje ook niets meer dan een washandje dat hangt te drogen.
Ik weet het, vaak ben ik ergerlijker dan een paus die niet wil doodgaan en verdien ik meer stokslagen dan een West-Vlaamse veedief, doch ik wil u troosten met deze wijze woorden: ‘wie mij niet wil volgen moet hier afslaan’. Maar terwijl ik zo parmhartig lage kammen scheer voel ik in mijn borrelende ingewanden aan dat dit jaar het jaar van de vlaamse blog wordt, want nog nooit waren wij zo aanwezig in de traditionele berichtgeving als ooit daarvoren en nimmer eens was er zulk een publiekelijk besef van het bestaan van weblogs als nu. De mensen achter blogs gelijk dominiek.be en LVB.net hebben via de traditionele media bruggen gelegd naar een veel breder publiek dan dat wat we ooit zouden kunnen bereikt hebben met onze onderling gelegde linkjes. Stadsblogs als Gent.blogt zijn een verrijking voor ons omdat hun inhoud gemaakt wordt door trotse stedenaars en niet door betaalde redacteurs en daarom zijn ze veel eerlijker. Initiatieven zoals blogium.be en SuperBlog brengen de rommel die wij op onze blogjes posten voor zulk een groter publiek dan wij op ons eentje zouden kunnen en verbreden daarmee ons bereik. Bloggers als Librarian schoppen ons doeltreffend doch niet zonder slag of stoot een webloggeweten en de verdeeldheid die onderling ontstaat wanneer de traditionele media de bal misslaat betreffende weblogberichtgeving kan uiteindelijk alleen maar leiden tot een betere definiëring van het begrip webloggen, al is het omdat de ouwe media ons er toe verplicht om het zelf te doen.
Voor mijn part: iedereen vanaf de lagere school een weblog! Het kan ons uiteindelijk alleen maar goed doen.


reacties (4)


4 reacties, »

 1.   Reactie van Ronald , op 21 March, 2005 @ 8:58

  Het is net de toog van een kroeg, elke dag zie je dezelfde koppen zitten, elke dag vertellen ze een variatie op een hetzelfde verhaal.
  Met meer blogs wordt de kroeg een grandcafé. Niet bepaald gezelliger. Biertje anyone?

 2.   Reactie van Dominiek , op 21 March, 2005 @ 8:49

  Langs de ene kant is het vrij cynisch dat er “op de traditionele media” teruggevallen moet worden om “mogelijke nieuwe media” in beeld te brengen. Maar wat je slotconclusie betreft, ben ik wel akkoord : er zijn op vandaag misschien meer kut-Skynetblogjes dan goeie, maar als de “popularisatie” van webloggen met zich meebrengt dat er – buiten de paar duizend uiterst flauwe en voorspelbare – een tiental écht goeie nieuwe loggers opstaan (geestig, to-the-point of gewoon leuk om te lezen), dan is dat toch goéd ?

  Of zouden die paar duizend minder goeie blogs er voor zorgen dat de lust gauw over is en dat men zelfs die paar leuke niet meer wíl gaan ontdekken ?

 3.   Pingback van Kerygma » Over nieks nie goe kunnen doen - Alles van waarde is weerloos , op 4 March, 2006 @ 15:02

  [...] Ik krijg daar dus ongelooflijk de rietepetiet van hé, van dat ongelooflijke gezeik altijd. En ik weet het wel: – ik mag me daar niets van aantrekken – en ik hoef me daar niet zo aan te ergeren – en wie dat niets doet kan geen kritiek krijgen – en ge kunt nooit voor iedereen goed doen – en “There’s nothing worse than being talked about and that’s not being talked about”(O. wilde) [...]

 4.   Trackback van Ussaccio , op 1 September, 2006 @ 22:02

  Ussaccio

  Some information about Ussaccio. Did you know about all advantages of Ussaccio

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress