10 November, 2004

Farçe

Te vinden onder: Uncategorized — @ 18:49

Nu het Vlaams Blok zichzelf moet ontbinden en overal van de daken roept dat de democratie is verkracht, zou ne mens denken: we zijn ervan af. Niets is minder waar, want maandag staat het Blok weer daar. Met een nieuwe naam en een nieuwe vaandel. En dat kan ik niet goed volgen, want waarom krijgt een nieuwe partij die zijn ontstaan te danken heeft als opvolger van een eerdere, tot ontbinding veroordeelde partij, alle zetels en zitjes en postjes in handen waarover die ontbonden partij beschikte, zonder dat ze daarvoor verkozen dient te worden? Da’s pas verkrachting van de democratie. Maar daar hoor je die wolven in schaapsvel niets over zeggen, nee. Te druk bezig met die democratie te sandwichen.


reacties (6)


6 reacties, »

 1.   Reactie van De Nonkel , op 15 November, 2004 @ 0:14

  Bernard, ik ben het deels met je eens, deels niet. Eén vraag blijft me steeds maar bezighouden: waarom bestrijden de socialisten het blok (of nu: het belang…) niet op hun zwakste plekken, namelijk hun ideeën over sociale voorzieningen, onderwijs en cultuur? Ik ben er oprecht van overtuigd dat “de man met de pet” die op het blok stemt, er zich totaal niet bewust van is dat hij stemt op een partij die zich vooral op sociaal vlak tegen hem zal keren als ze eens aan de macht komt. Volgens mij is dàt de taak van politiek links, om zoiets aan het licht te brengen. Van “Groen!” hoeven we op dat gebied niks serieus te verwachten, maar waarom zetten de socialisten op dat vlak geen harder offensief in?

 2.   Reactie van jan , op 18 November, 2004 @ 16:36

  altijd dat gezwets over het ex blok! negeer ze!

 3.   Reactie van bernard , op 11 November, 2004 @ 19:08

  Pol, ik ( een linkse jongen ) ben het eens met de “officiële” aanpak.

  Kijk:

  - er is opkomstplicht bij ons.
  Resultaat : in plaats van niet op te dagen, stemmen ze voor het VL B.
  Reden om opkomstplicht op te heffen? Neen, volgens mij, je breekt/ vernitigt geen thermometer omdat de hoge temperatuur je niet bevalt.

  - elke partij moet kunnen opkomen en bij verkiezing dezelfde rechten genieten, zonder onderscheid: democratische regels gelden voor iedereen.

  Democratische standaarden worden niet gewijzigd omdat het resultaat even tegenvalt.

  ‘k Heb daarover al een discussie gevoerd met m’n goede vriend Elio Di Rupo, we waren en bleven het niet eens.

  - EEn juridische veroordeling is weliswaar een ppolitiek feit ( met de waarde , die het heeft ).

  Blijft de vraag : hoe het VL b. bekampen? ‘k Heb nooit aan een juridische “oplossing ” geloofd. Dat maakt ze enkel sterker.

  - Dus : the long march. Tegen Vl Blok , die op termijn voor VL veel heilzamer en gezondmakender zal zijn dan het soort tijdeljke successen op basis van , tja, een arrest.

  Waarom? Omdat VL dat nodig heeft. Kijk om je heen.
  -

 4.   Reactie van bernard , op 11 November, 2004 @ 19:44

  Kort samengevat:

  - je wijzigt de regels van , pakweg, het voetbal niet bij de aanvang van de tweede herlft … omdat je het gevoeklen hebt te zullen verliezen.

  - je gaat door, je denkt op termijn.

  Je wil dat de ( al dan niet zelfverklaarde ) “nieuwe VL – rijken”, de verzuurden, diegenen die vinden dat hen een “haar gekrenkt is “, en zovele anderen, op termijn tot inkeer komen.

  THE LONG MARCH voor VL dat het tegen de achtergrond van het huidige ziektebeeld, zo hard nodig heeft.

 5.   Reactie van Ronald , op 13 November, 2004 @ 8:41

  Scherpe observatie.

 6.   Reactie van stefferd , op 14 November, 2004 @ 20:13

  dan hoor je bovendien gerolf annemans vrolijk veklaren dat hij nog wel flink wat roet in het verdere verloop van de beslissingnemers hun carriere gaat kappen… zo democratisch zijn ze…

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress