4 September, 2008

Huilen in de winkel.

Te vinden onder: Desch mensen — Tags: , , , — @ 2:55

Gisteren passeerde ik na mijn werk langs de Turkse supermarkt in de Brederodestraat om kattenvoer te gaan halen. Ik stond daar met vier bakskes Sheba (meneer is wa gewoon zenne) aan te schuiven in de rij voor de kassa en ik hoorde hoe een bejaarde Belgische dame haar rekening gepresenteerd kreeg door de Turkse kassier.
“Dat is dan 21.30 € samen astublief mevrouw.”
Het dametje opende haar portemonnee en kon tot haar verbijstering slechts een briefje van twintig bovenhalen. Waarna ze in huilen uitbarstte. Zomaar ineens. For everyone to see.
De kassier suste haar glimlachend met de woorden: “Is niet erg mevrouw, kan iedereen gebeuren. Is goed zo, is in orde…” Het dametje begreep niet goed, of maar al te goed, dat de Turk haar 1,30 € kwijtschold. Ze bleef huilen daar aan de kassa en de Turk, die daarvoor net zijn vloer had gedweild, wees ernaar en zei haar: “Allee mevrouw, is net aan het drogen, nie nat maken.” Waarna hij haar knipogend haar flinterdunne plastieken zak met aankopen toeschoof en haar de twintig Euro uit haar vingers nam. Snikkend zei het mevrouwtje nog: “dank u, dank u”, en ze verdween.

En weet ge nu eens wat? In ‘nen Belgische supermarkt zouden ze tegen dat bleitend menske hebben gezegd: “‘t is nie erg madammeke, laat gewoon een blikske Cara en een bakske Sheba staan.”
Waarmee haar vernedering compleet zou zijn geweest.

Turkse supermarkt. Brederodestraat. Den eerste rechts als ge van de leien komt.


reacties (3)


3 reacties, »

 1.   Reactie van muggenbeet , op 4 September, 2008 @ 19:38

  Dit is een verhaal zoals ik er graag lees.

 2.   Reactie van Bert , op 5 September, 2008 @ 17:21

  Mooi :)

 3.   Reactie van Paul Cobbaut , op 8 September, 2008 @ 14:31

  Schoon verhaal!
  ‘k zal er deze week eens inkopen gaan doen se.

  groetjes,
  paul

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress