29 January, 2009

Ieder zijn privé fietspad

Te vinden onder: Technologie — Tags: , , — @ 12:34

Wie het aandurft om zich in deze stad met de fiets te verplaatsen, verdient de beschrijving ‘held’, want niemand anders dan hij/zij weet wat het is om te moeten laveren tussen gsm-ende automobilisten, om uit te moeten wijken voor pippo’s in geparkeerde wagens die zonder omzien hun portierdeur opensmijten wanneer jij voorbijkomt, of om koelbloedig te blijven en niet met molotovs te smijten wanneer er weer eens een camionette met zijn spiegels tegen veel te hoge snelheid op amper vijf centimeter van je handvaten langsscheurt.
Het ligt niet enkel aan de automobilisten. Als je ziet hoe weinig de stad Antwerpen doet voor haar fietsers en hun veiligheid, dan is het niet verrassend dat er een hoop tweewielrijders gefrustreerd rondrijden. De combinatie van automobilisten die niet uit hun doppen kijken en een stadsbestuur dat de fietsinfrastructuur laat verkommeren waar het bijstaat, zorgt ervoor dat de fietser enkel op zichzelf moet rekenen om heelhuids op de plaats der bestemming aan te komen.
Vooral als het nog eens donker is ook.
Daarom vind ik dit een fantastisch idee: een persoonlijk fietspad! Een paar goed bevestigde lasertjes op je fiets en je hebt geen stadsbestuur meer nodig dat je vanalles beloofd maar niets doet om je op je fiets wat veiliger te laten voelen. Je hebt voortaan altijd je eigen fietspad bij je:

Light Lane


reacties (2)


2 reacties, »

  1.   Reactie van Bert , op 29 January, 2009 @ 19:59

    Vriendengesprek flashback 2 weken

    Schrale fiets ‘t Stad

  2.   Reactie van Frank , op 4 February, 2009 @ 0:24

    Hier in Gent kennen we dat probleem niet of toch minder. ‘T is koning fiets die hier regeert! :-)

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress