30 August, 2008

Nog efkes over de nieuwe ley, weet ge nog?

Te vinden onder: mededeling — Tags: — @ 6:43

Goh, ik denk dat dees den eerste nieuwe ley is in al die jaren dat ik blog op mijn eigen domein. *schaamrood*

Soit. Wat er vooral veranderd is, is dat ik _eindelijk_ WordPress heb ge-upgrade. In die zes jaar op dit domein heb ik nu twee keer mijn CMS aangepast: van de grondlegger van WP, B2, naar WP 1.5, en nu van WP1.5 naar WP2.6.1, de tot nu toe laatste versie van WP. Over ne luie mens gesproken… Man, heb ik als straf moeten zwoegen om iets of wat van mijn oer-database te kunnen behouden! Mijn wp1.5 database gebruikte nog tabellen uit mijn b2 installatie. Dat kwam omdat ik toen nogal ongelukkig van b2 naar wp1.5 ben omgeschakeld, ik was nog jong en onervaren en mijn hond had me net in de steek gelaten en… vraag niet verder. Die databasesoep moest dus omgezet worden naar de architectuur van de fonkelnieuwe WP2.6 databasis. Holy querie Batman!.
Doch oef. Dat is allemaal goed gelopen dankzij een paar Duvels en wat nifty sql-queries waarbij ik hulp heb gekregen. Mercie Pagman!
Ik heb alleen nog problemen met encoding enzo, ofzo, want mijn oer-db was geen UTF-8 maar latin-nog-iets.

Wat de ley betreft, die is volgens browsershots in vrijwel alle browsers goed te genieten *behalve in IE6* want daar overlapt de linkerkant de rechterkant teveel. Damn IE6. Maar daar wordt aan gewerkt alhoewel moeizaam omdat ik niet over een IE6 beschik (wie nog wel moet naar de webdevelopershel). Dat moet dus via-via (lees: op de job, daar hebben we nog ne 6 omdatta moet). Gelukkig denk ik te weten waar het probleem gezocht moet worden (denken is gemakkelijk, weten is iets anders en de vinger wijzen naar den ‘boxmodel’ heel voor de hand liggend), nu wa tijd vinden tussen de uren op het werk om den boel uit te vlooien. (Kijk baas, nen tweedekker!)

Rechts van boven, in den hoek aldaar, werd geïntegreerd op veel manifesterende wijze dan ervoor, de laatst gemaakte foto van de veel te weinig bezochte moblog van ondergetekende. Nu enkel nog een linkske naar die onderbezochte moblog vanaf de rechterbovenhoek en dan zal het al pakken beter gaan :p

Er valt nog heel veel te doen. Ik kon kiezen tussen eerst den boel lokaal in orde te maken, wat er nooit van zou komen omdat er altijd wel iets dringenders te doen valt, of den boel online te zwieren en er stillekesaan aan te vijzen. (Te tunen he mannen!)
Maar ondertussen moet ik mijne was nog doen, den afwas, pasfoto’s laten maken, den kattenbak verversen, douchen, stofzuigen, de lakens verversen, inkopen doen, langs de fietsenmaker gaan, slapen, mijnen baas tevreden houden, op café gaan, emailen, eten, spelen met Sneeuwbal, planten water geven, de huisbazin bellen over de linkerbalkondeur, op tijd in bed zien te geraken, langs de vakbond gaan om papperassengedoe in orde te brnegen, het verjaardagsfeest van mijn moeder niet missen, op tijd uit mijn bed zien te geraken, langs de oogarts gaan, de vuilzakken buitenzetten, mijne nieuwe pas gaan halen, de lay-out shit van deze site in IE6 oplossen, even stilstaan om te ademen, een feestje geven voor al mijn ex-lieven, twitteren, de lotto winnen, mijn dekentje uitwassen omdat de Sneeuwbal erin heeft gescheten, een boom planten, een boek schrijven en een kind maken om zo uiteindelijk de geschiedenis in te gaan. En dan daarover twitteren!

Bedankt voor uw aandacht. En ge weet, feedback is slechts een kleine moeite doch een groots gebaar :)


reageer als eerste op deze post (0)


Reageer als eerste. »

Reageer als eerste.

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress