11 October, 2009

Ballade van het Lange Wapperwee

Te vinden onder: mededeling,Uncategorized — Tags: , , , — @ 7:26

“Hallo, kent U de definitie van energie?”
Wie deze vraag al toegeslingerd kreeg tijdens zijn/haar nachtelijk kroegbezoek, weet wie de man is die haar stelt. Zijn naam is Wessel di Wesselli. De Wessel is een (zelfverklaard) genie. De Wessel is vooral een hele lieve man voor wie hem beter kent. Denk ik toch. Soit.
Vorige week stopte de Wessel me een getypt manuscript toe. Hij zei: ‘Hallo, ik ken jou al lang, jij bent de internetman, jij moet dit publiceren’.
Moest het weer over zijn briljante uitvindingen gegaan zijn, ik had het niet gedaan. Maar het ging daar niet over. Wat ik in mijn handen geduwd kreeg waren gedichten zijner hand over de Lange Wapper, ondertekend met het pseudoniem ‘Jan Bang van Bam’, en onder die naam ook te publiceren.
Hieronder kunt u deze gedichten lezen. Dames en heren, met enige trots en in naam van ‘Jan Bang van Bam’, de Ballade van het Lange Wapperwee:

Ballade van het Lange Wapperwee

Ballade van het Lange Wapperwee (.pdf)

Mercie Karel voor het omzetten van analoog naar digitaal! xx


reacties (3)


3 reacties, »

 1.   Reactie van bernard , op 11 October, 2009 @ 16:24

  Niks zo onmacht verduidelijkends als die Wapper voor Antwerpen.” ‘t Stad ” gaat beslissen. Welke stad? OK? A’ pen. De antwerpenaren gaan stemmen.

  Zou het kunnen dat anderen daar ook mee gaan aan betalen?

  No taxation without representation.

  Niet dat ik weet waaraan ik wens mee te betalen.

 2.   Reactie van jan , op 11 October, 2009 @ 20:54

  Ik ben godverdomme voor die brug , in Lissabon en Boston vindt iedereen het allemaal prachtig maar owee dat wij eens groot/BIG willen denken…ik snap dat niemand zijn geld verdiend in de haven en transport bij olle maar denkt daar maar eens aan als ge uwen dop krijgt dat ik daarvoor betaal vanuit Kaai 745 en ik klaag niet want ik ben eer fierop dat ik werk heb en sinjoor ben “by the grace of God”…

 3.   Reactie van De man van Zonien , op 25 October, 2009 @ 22:36

  Aaaah, de Wessel! Ooit heb ik geprobeerd om met hem in discussie te gaan, doch heb het gauw gelaten voor wat het was en de man een pint aangeboden. “God moet van ieder zijn getal hebben” zie m’n grootmoeder, en ze had gelijk!:-)

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress